Nr.7Aprilie 2012 Vicii şi delicii
CafeneleCoffee corner: Expert Caffe
Într-un fost garaj împărţit în două al unei case din Cotroceni se servesc cafea şi produse din cafea adevărată. Aţi citit bine!
RestauranteBăcănia cu suflet
Au păstrămuri şi jamboane, brânzeturi şi şerbeturi, prăjituri de casă şi tot felul de vinuri, toate preparate exact aşa cum le făcea bunica, la ţară, în Bucovina, Vâlcea, Câmpulung, Suceava, Maramureş sau Ardeal.
RestauranteRestaurante cu meniu internaţional: Phill
Locul are două mari calităţi – designul şi locul de joacă pentru copii. Este destul de departe de centrul oraşului, dar asta e, nimeni (şi nimic) nu-i perfect. Un alt minus vine de la lipsa locurilor de parcare.
RestaurantePrin cartier: Trattoria Perche No
Am descoperit o trattoria în zona Piaţa Muncii. „De ce nu?”, am zis. Mese pline, clienţi de-ai casei, clienţi din alte ţări, bucătărie „de la bunica” combinată cu cea italienească.
RestauranteVânătoru' și veganu'
Contrariile se atrag, spune o vorbă. Am vrut să verific (in)validitatea acestui clişeu, zgândărit şi de tema acestei ediții. Carne, vânat, sosuri, pipă, grătar, sau salate, roşii, sucuri foarte naturale, totul fără foc? Alegerea vă aparţine.
Restaurante1001 nopţi - gastronomie orientală
E-n centru, dar nu în sufocanta zonă veche, e nou apărut, are bucătar sirian (am auzit) şi, deşi această arie culinară e foarte bine reprezentată în Bucureşti, nu strică încă un loc la îndemână cu falafel şi celelalte.
RestauranteRestaurant cu specific indian în Centrul Vechi: Musafir
Lângă și deasupra „Atelierului mecanic”, așa este așezat acest nou-venit în geografia gastronomică a Bucureștiului, vechi și nou.
RestauranteRestaurantul Tortuga - specific grecesc
Bucătăria grecească nu e foarte bine reprezentată în Bucureşti, încă. Acest restaurant cu specific, deschis recent la parterul unui imobil în zona străzilor Traian şi Moşilor, a pornit bine. Iată de ce.
RestauranteDelicii şi vicii la Zahana Zexe, Nicoreşti şi Lacrimi şi sfinţi
Vă propun să comandaţi, dacă găsiţi aşa ceva în meniu, organe. Şi nu „ficăţei de pui”, cum găsiţi în toate ospătăriile patriei. Nici măcar rinichi, creier, sau altele din zona nordică a trunchiului animalului.
ArtăAbilitatea esemplastică a imaginaţiei
Sigur da, Dan Raul Pintea este un formal incurabil, iar lucrările recente, expuse zilele acestea la Anca Poteraşu Gallery o dovedesc din plin.
ArtăTransgresiuni. Ofensele artei
Încă mai găsiţi în librării traducerea românească a cărţii avocatului şi profesorului britanic Anthony Julius, Transgresiuni.
ArtăExpoziţie - Roma văzută cu ochii şi Roma inventată
Că unele aluzii mai indirecte sau mai directe până la confluenţă la capitala Italiei apar în lucrările lui Bogdan Vlăduţă şi ale lui Ion Grigorescu, în cea de-a doua expoziţie din cadrul proiectului ...
EditorialeCreşterea sustenabilă a artiştilor
În prezent derulez şi dezvolt alături de colegii mei două proiecte mari ...
CarteMăştile lui M.I. - Gabriel Liiceanu în dialog cu Mircea Ivănescu
În primăvara anului 2011, Gabriel Liiceanu l-a vizitat de cinci ori, la Sibiu, pe poetul Mircea Ivănescu. Acesta din urmă tocmai împlinise 80 de ani și avea să moară curând, pe 21 iulie.
CarteTridentul lui Neptun - Fred Vargas
Fred Vargas este pseudonimul scriitoarei de romane polițiste Frédérique Audoin-Rouzeau (de profesie istoric și arheolog).
CarteSerafimul și Zambezi - Muriel Spark
Scriitoarea britanică Muriel Spark (1918-2006) s-a născut la Edinburgh, dar avea să călătorească întreaga viață.