[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 7/12/2011
Happy Festivus! Cadouri pentru gurmanzi

Happy Festivus! Cadouri pentru gurmanzi

E prea frumos și, parcă, prea rar, Crăciunul, ca să-l irosim doar pe sarmale, caltaboș, cârnați și alte asemenea porcării. Iată ce vă propun pentru zilele când bradul și paharul cu vin... vă împodobesc.

Dacă vreți detalii, (re)citiți primul număr BeWhere!, mai precis paginile cu „La Tienda”. Unde vă retrimit și pentru acest dar al Spaniei către lume. După ce v-ați delectat cu feliile de jamon, poate c-ar fi bine să vă faceți siesta prin aceeași zonă de interes.

Cartea pe care o vedeți e mai mult decât o alăturare de pagini despre mâncare. De fapt, nici nu știu dacă e foarte corect să numesc mâncare creațiile lui Ferran Adria, cel mai bun chef din lume. E o demonstrație de pasiune pură și de știință gastronomică. elBulli e închis acum.

Segnor Adria a luat o pauză. Între timp, citiți A Day at elBulli. E o minune! 159 de lei la Diverta. Pentru seara, când vă pregătiți să aranjați masa, vă ofer, ca aperitiv, La grande bouffe, filmul lui Marco Ferreri despre patru prieteni care se întâlnesc la un festin. Altfel. Atât vă spun. Bon appetit!

Crăciun frumos și delicios vă doresc! 


Citeşte şi La Tienda, casa del jamon