Nigel Kennedy vrea in camera de hotel un CD Player cu amplificator
Chiar daca artistul este alergic la flori, acesta ne-a declarat ca apreciaza sexul frumos. Vilonistul va fi cazat intr-un presidential suite cu terasa si a solicitat sa aiba la dispozitie foarte multe ceaiuri englezesti! De azi intr-o luna, prestigiosul violonist Nigel Kennedy va incepe pregatirile
Portile evenimentului se vor deschide incepand cu ora 19.00. Cortina se va ridica la ora 20.00!
Nigel Kennedy ramane, fara indoiala, cel mai vandut vilonist din toate timpurile iar “anotimpurile” se pare ca il imbraca cel mai bine! Ca orice artist care se respecta si care este visator, Nigel Kennedy isi doreste o camera de hotel spatioasa, cu priveliste, o terasa sau un balcon larg, in care sa se relaxeze si sa bea ceaiul englezesc in liniste. Este alergic la polen si tot ceea ce inseamna praf, prin urmare, camera de hotel trebuie sa fie foarte bine aerisita, aspirata si extrem de curata.
Pe aceasta cale, solicitam doritorilor si iubitorilor acestui artist sa cumpere din timp bilete la acest concert, avand in vedere ca ne apropiem vertiginos de SOLD OUT!
Toti ochii vor fi atintiti asupra “nabadaiosului” artist englez, Anotimpurile lui Vivaldi primind ceea ce niciodata nu le-a fost daruit: o interpretare inedita, vulcanica si dramatica. Un concert intens, plin de emotie si de surprize extrem de placute auzului si, mai ales, sufletului..
Este un eveniment pe care German Quality Entertainment il pregateste de ceva vreme si il ofera tuturor celor care iubesc muzica clasica, jazz-ul, dar si sonoritatile rock si, mai ales, celor care au o inima si o minte deschise catre avant-garde. Nu degeaba cei de la The Guardian au mentionat clar si concis ca daca cineva are dreptul de “a se juca” cu Vivaldi acela este cu siguranta Nigel Kennedy. “Totusi suntem in secolul 21 si imi doresc sa prezint o noua interpretare a pieselor, o noua foma cu un fond profund, lucru ce mi se pare vital pentru lumea moderna de azi”, mai adauga Kennedy.
IMPORTANT! Dupa spectacolul din Bucuresti, marele artist va sustine un al doilea concert live in Romania, de data aceasta la Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, ora 20.00, evenimentul fiind organizat de Diesel Events.
“Toti suntem sensibili la muzica, fara nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atatea ori “Anotimpurile” de Vivaldi, probabil de mii de ori, si vreau sa ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper ca aceasta noua abordare sa aduca o explozie de bucurie in inimile oamenilor”, a mai declarat Nigel Kennedy.
Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:
• CATEGORIA II – 250 RON
• CATEGORIA III – 150 RON
• CATEGORIA IV – 100 RON
Biletele se gasesc in reteaua Eventim: www.eventim.ro, Librariile Carturesti, magazinele Germanos, magazinele Vodafone.
Pentru mai mult de 25 de ani, britanicul Nigel Kennedy este recunoscut ca unul dintre cei mai virtuozi violonisti din lume. Talentul sau absolut unic și aprecierea in masa a spectatorilor au oferit noi perspective, atat repertoriului clasic cat si celui contemporan, fiind, in acest moment, cel mai bine vandut violonist de muzica clasica din toate timpurile.
DESPRE NIGEL KENNEDY
Nigel Kennedy este un viorist si violonist britanic foarte celebru, nascut pe data de 28 decembrie 1956, in Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la varsta de 10 de ani alege inregistrările de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatal sau vitreg. A fost elev la Scoala de Muzica Yehudi Menuhin, ulterior facandu-si studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Inceputul carierei sale si l-a facut pe terenul muzicii clasice, interpretand si inregistrand majoritatea marilor concerte de vioara. Mai tarziu, trecandu-si in repertor si genurile de jazz, klezmer si altele.
Cum spuneam mai devreme, de la o varsta destul de frageda, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. Dupa decesul acestuia, s-a descoperit ca finantase personal educatia lui Kennedy. In 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populara. Versiunea celebrelor „Anotimpuri" ale lui Vivaldi au intrat in Cartea Recordurilor ca cea mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).
A concertat alaturi de cele mai prestigioase orchestre si dirijori si a colaborat cu numerosi artisti si trupe faimoase, printre care ii enumeram pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush si Jack DeJohnette, primimd totodata si o serie de premii.
Ce poate putini stiau, bunicul lui Nigel Kennedy, Lauri Kennedy, a fost un muzician si violoncelist principal in Orchestra Simfonica BBC, nascut în Marea Britanie, si care a cantat cu Fritz Kreisler, Jascha Heifetz, Arthur Rubinstein si multi altii. Bunica acestuia a fost Dorothy Kennedyo, pianista, care l-a acompaniat pe John McCormack si i-a invatat pe copiii lui Enrico Caruso. Lauri si Dorothy s-au stabilit în Australia, unde s-a nascut fiul lor, violoncelistul John Kennedy. La varsta de 24, John s-a mutat în Anglia si s-a alaturat Orchestrei Filharmonice din Liverpool, mai tarziu devenind violoncelist principal al Orchestrei Filarmonicii Regale lui Sir Thomas Beecham. In Anglia, John dezvolta o relatie cu pianista engleza, Scylla Stoner, cu care in cele din urma are turnee, in 1952, ca parte a Trio-ului Llewellyn-Kennedy Piano (impreuna cu violonistul Ernest Llewellyn, Stoner a fost cunoscuta drept "Scylla Kennedy", desi ea si John nu s-au casatorit niciodata). Cu toate acestea, John a parasit-o in cele din urma pe Scylla Stoner si s-a intors in Australia, ea ramanand insarcinata. John nu a stiut de existenta fiului sau, Nigel Kennedy, pana cand l-a intalnit pentru prima data, Nigel avand deja 11 ani. Nigel Kennedy are aproximativ 30 de rude apropiate in Australia, pe care le viziteaza ori de cate ori are turnee acolo.
Noul album al lui Nigel Kennedy pune in perspectiva tot ce a realizat artistul în ultimul timp iar tot ce inseamna Vivaldi se regaseste acolo. Va invitam sa-l ascultati!