Energiea – strada Brezoianu 4, parter
Duminica culinară la Energiea, pe 18 noiembrie
Pe 18 noiembrie, de la ora 18:00, itinerariul Duminicii Culinare se opreşte în Franţa, ţară în care bucătăria este considerată o artă.
Preparatete specifice necesită mult timp de pregătire şi sunt, de cele mai multe ori, rezultatele unor procese elaborate în care atenţia la detalii şi tehnicile complexe primează. Reţetele se păstrează constante, fiind bazate pe măiestria sosurilor şi a aluaturilor.
Meniul exclusiv pentru această ediţie franţuzească a Duminicii Culinare constă în trei preparate şi un asortiment specifice:
- Soupe a l’oginon – supa de ceapă are origini antice, dar reţeta cu specific franze datează din secolul al 18-lea.
- Coq au vin cu cartofic dauphinois – o specialitate din zona Burgundiei.
- Mousse au chocolat – extrem de fin, acest desert se regăseşte pe tot teritoriul Franţei.
- vin Grand Lonis, Bordeaux Blanc din 2011
Preparatele şi băuturile specifice sunt disponibile la comandă de la ora 16:00, în număr limitat.