[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 7/12/2011

Crăciunul Ţărănesc, la MŢR, între 9 şi 11 decembrie

De vineri până duminică, Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte în curtea interioară, între orele 10:00 şi 18:00, Crăciunul Ţărănesc.

Pastrama simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale, preparatele din carne de porc, oaie, gâscă, pui sau capră, dar şi delicioşii cozinaci din Moldova vor fi şi ei disponibili pe mese la Crăciunul Ţărănesc.

Cei care ţin post vor avea de unde alege: zacuşti, conserve de sezon, gemuri şi dulceţuri bucovinene şi maramureşene, fructe de pădure, siropuri naturale de muguri de brad, sucuri naturale de mere, miere, vin palincă de Zalău, legume de sezon din gospădăriile ţărăneşti din judeţul Teleorman.

Amatorii de dulciuri pot gusta din turtă dulce, ciocolată de casă, fondante şi halviţă de la Arad, covgiri de Piteşti şi Buzău, prăjituri de casă din Munteania, Maramureş şi Bucovina, dulciuri ungureşti sau kurtos kalacs.

Pe lângă grătarele pe care se va prepara mâncare, nu vor lipsi meşterii care împletesc şi olăresc diverse obiecte de trebuinţă caselor de gospodării.