[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 5/12/2011

Conferinţele de la Şosea: Ecogastronomia, la MŢR

Conferinţele de la Şosea: Ecogastronomia, la MŢR

Muzeul Ţăranului Român va găzdui în data de 8 decembrie conferinţa "Ecogastronomia, de la politici europene la realităţi româneşti".

Dezbaterea se va concentra pe mai multe tematici: soluţiile propuse de Slow Food pentru producţia durabilă de hrană în România; producţia sustenabilă de hrană şi perspectivele satului românesc; metode alternative de distribuţie şi comercializare; consumatorul în ipostaza de co-producător.

La conferinţă va fi prezentat manifestul adoptat de mişcările locale Slow Food în România, intitulat "România: pentru o naţiune Slow Food". Evenimentul face parte din al treilea sezon al Conferinţelor de la Şosea, serie de dezvateri organizate anual de Muzeul Ţăranului Român.

Discuţiile vor fi moderate de profesorul Vintilă Mihăilescu şi vor reuni diverşi specialişti şi promotori ai unor modele pentru o alimentaţie sustenabilă: Tiberiu Cazacioc (Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor, Târgul Ţăranului), Teodora Aldescu (EcoR Partene), Marius Tudosiei (Băcănia Veche), Andrei Barbu (Coşul de Legume), Marta Pozsonyi (Slow Food Turda), Violeta Dincă (Violeta's Vintage Kitchen), dar şi mici producători, antropologi, blogger culinari şi jurnalişti. 

Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor marchează prin acest eveniment Ziua Mondială Tera Madre, proiectul prin care organizaţia construieşte o reţea internaţională formată din producători de hrană, reprezentanţi ai comunităţilor locale, bucătari, cercetători şi tineri pentru a întemeia un sistem alimentar bazat pe hrană gustoasă, curat preparată şi care respectă mediul înconjurător.

Ecogastronomia, de la politici europene la realităţi româneşti (Conferinţele de la Şosea)
8 decembrie 2011, ora 17:000
Clubul Ţăranului din Bucureşti (Intrarea Monetăriei nr. 3)