[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 26/09/2012
Ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului

Ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului

Atelierul de creativitate al MNŢR a pregătit teme noi pentru grupurile de copii de grădiniţe, şcoli şi licee: etnologie, desenat, pictat, inventat poveşti, teatru de animaţie, fotografia sau audiţii muzicale.

Ateliere cu Ruxandra Grigorescu

Lecţii de etnologie, desen, pictură, cusături cu aţe şi mărgele.

Teme: memoria – primele amintiri, amintiri din copilărie, schimb de amintiri, care este prima poveste pe care v-o amintiţi, ce ne amintim, ce uităm, cum am fi fără memorie; casa ţărănescă – proiecte de arhitectură şi design interior, istorii de case (adevărate sau inventate), cum ar fi să moştenim o casă. Pentru copii de la 5 ani.

 

Ateliere cu Beatrice Iordan

„Pornind de la experienta de actor păpușar, mi-am propus să împărtășesc câte ceva din această artă și copiilor care vin la atelierele de la MȚR. La Atelierul de teatru dăm viată unor povești folosind diferite tipuri de teatru de animație (de umbre, cu mască sau teatru de păpuși) în două etape: construcție scenografică și joc propriu-zis.

Temele sunt gândite pe categorii de vârstă.

Pentru copii de 3 – 6 ani: teatru de umbre (construcție și joc) și teatru de păpuși (joc).

Pentru copii de 7 – 13 ani: teatru de umbre, teatru cu mască, teatru de păpuși și teatru mixt (construcție și joc).

 

Ateliere cu George Turliu

Cartea cu poveşti, texte şi ilustrații realizate de copii, strânse într-o carte manufacturată.

Atelier pentru copii de la 7 ani.

Curs foto pentru copii de la 13 ani, introducere în arta fotografică, relaţionare cu aparatul foto, compoziţia imaginii şi o temă: oglinzi.

Pentru copii de la 13 ani.

 

Atelierul lui Călin Torsan

„Experienţa de muzicant şi bucuria de a împărtăşi copiilor câte ceva din lucrurile pe care le-am aflat de-a lungul anilor despre peisajul sonor al lumii ţărăneşti, m-au făcut să coagulez mai multe idei în programul cursului Povești cu urechi. Este un periplu subiectiv, concret – folosesc exemplificări muzicale, colaborări cu alţi instrumentişti, ori măcar audiţii şi sugestii de audiţie –, prin lumea sunetelor tradiţionale. Întotdeauna, analiza comparată a similitudinilor urbane este o prioritate pentru mine, una menită să apropie informaţiile de limbajul copilăriei actuale. Cursul conţine informaţii organologice, poveşti despre vestiţi lăutari, paralele cu muzicile altor popoare şi citate din literatura destinată copiilor, unele referindu-se strict la universul sonor.”

Pentru copii de la 7 ani

 

Atelierele încep din 1 octombrie 2012 și se desfășoară pe tot parcursul anului școlar 2012-2013.

 

Taxa de intrare la oricare atelier este 4 lei.

Informaţii şi înscrieri la telefon 021.317.96.59.