Atelier de gastronomie: Tapas şi vinuri care vorbesc spaniola
În zilele de 17 februarie și 3 martie 2015, învățăm să pregătim gustări spaniole şi să degustăm vinurile care le însoţesc. Data-limită de înscrieri: 16 februarie, pentru atelierul din data de 17 februarie, respectiv 2 martie pentru atelierul din 3 martie.
Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul “Selecciona Hub” şi al restaurantului “El Puerto Ibérico” organizează un atelier de gastronomie în care chef Marcos Antonio Cano Ruiz şi Eduardo García del Amo, reprezentatul cramelor spaniole care oferă vinurile pentru atelier, ne vor arăta cum se pregătim cinci varietăţi de gustări spaniole, tapas: “Piruetas de plátano y bacon ahumado con miel de flores”, “Salmorejo cordobés con huevo duro y jamón”, “Sardinas en escabeche sobre mermelada de pimientos”, “Espadines de langostinos al ajillo”, “Chupa-chus de ave al morrales viejo”.
Fiecare “tapa” va fi însoţită de vinul care i se potriveşte, iar participanţii vor degusta, la cina cu care se încheie procesul de învăţare, cinci varietăţi de vinuri spaniole: ANNA DE CODORNIU, cava brut nature, Blanco, Bodegas Grupo Codorniu; CON UN PAR: Vino blanco, Albariño 100%, D.O. Rias Baixas, Bodegas Vicente Gandia; TIERRA BUENA: Vino blanco, Verdejo/Sauvignon Blanc, D.O. Rueda, Bodegas Grupo Yllera; SOLFERINO: Vino Tinto, 100% Tempranillo, D.O. Rioja, Bodegas Viña Ijalba; SENTIDO de NEO: Vino tinto, 100% Tempranillo, D.O. Ribera del Duero, Bodegas Neo.
Date şi orar: marţi, 17 februarie (17.00 – 19.30) şi marţi, 3 martie (17.00 - 19.30)
Loc: Restaurante “El Puerto Ibérico”, Calea Dorobanţilor 61-63
Preţ: 150 lei
Număr maxim de cursanţi: 10
Înscrieri şi rezervări de loc: cult3buc@cervantes.es şi la tel. 021 210 27 37, Secretariatul de Cursuri al Instituto Cervantes
Limbă: spaniolă şi română