[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ionuţ Constantinescu publicat la: 28/08/2012

Sony MDR – V55! Da, cu semn de exclamare

Sony MDR – V55! Da, cu semn de exclamare

Sunt lucruri printre noi care ne ajută să redescoperim plăceri uitate sau care pur și simplu nu mai au nimic special. Căștile Sony MDR V55 m-au ajutat să redescopăr trei albume Led Zeppellin, albumele The Black Keys și câteva evergreen-uri printre ele

Cum se prezintă?

Recunosc, sunt un fan al „doapelor” sau earplugs-urilor, dacă vreți să fim oficiali. Motivul e simplu: nu am găsit niciodată o pereche de căști la un raport preţ/calitate (vizuală și audio) acceptabil, care să nu mă facă să arăt ca operatorii de la NASA din filmele americane optzeciste.

Sony MDR-V55 rezolvă într-o oarecare măsură problema, cel puţin cea care ținea de ei. Căștile au un aspect modern, simplu, iar combinaţia roşu – negru a perechii cu care m-am jucat eu a adunat de departe cele mai multe voturi “Pentru” în redacția BeWhere! Deși pot fi pliate și strânse pentru a încăpea chiar și într-o geantă mai mică, nu sunt deloc fragile. Şi deşi nu s-au inventat încă testele de anduranță pentru căști (trebuie notată undeva ideea asta), nu cred că veți avea probleme dacă le scăpați pe jos sau dacă le transportaţi în rucsac alături de multe alte lucruri. Cablul este lat și subțire, însă nu rotund, și într-o săptămână nu s-a încurcat niciodată (utilizatorii de căști știu ce înseamnă asta) și contribuie la aspectul general de produs robust.

 

Și se aud la fel de bine precum arată?


Răspunsul este da. Cu o frecvență care coboară până la 5 Hz (nu știu ce om poate percepe sunete așa joase) cei de la Sony au construit niste căști care oferă, la un preţ rezonabil, o calitate a sunetului extrem de bună. Indiferent că vorbim despre sunete foarte joase și că mâncaţi muzică electronică pe pâine sau că puneți accent mai mult pe voce (ca subsemnatul), MDR – V55 vă vor ajuta să redescoperiți melodii și pasaje audio care au trecut de regulă, „pe neauzite”.

Volumul, probabil al doilea mare criteriu de referință pentru maniacii audio, se ridică și el la nivelul așteptărilor. Cu o capacitate maximă de 1000 mV, V55-ul va reuși să acopere cu ușurință orice sunet exterior care stă între voi și melodia preferată.

La capitolul izolare fonică căștile stau relativ bine. Am zis relativ și nu bine deoarece reușesc să acopere foarte bine sunetele exterioare, dar sunt cumva deficitare la capitolul „pierderi”. Pe scurt, nu vă recomandăm să ascultați albumul preferat, cu volumul la maxim, într-un spațiu în care nu există foarte mult zgomot de fond. Eu am testat bună parte din timp căștile la birou și ori de câte ori dădeam volumul la maxim, colegii întorceau capul spre mine.

Pe stradă însă lucrul ăsta nu ar trebui să fie o problemă. Problema în mediul urban este încălzirea. 30 de minute de mers pe stradă, cu căștile pe urechi și la care adaugi temperaturile ridicate din ultima săptămână și ce rezultă e un disconfort termic ridicat la nivelul urechilor.

 

Concluzie, pe scurt:

Chiar dacă cei de la Sony spun că MDR-v55 sunt bune chiar și pentru un DJ, eu nu aş merge chiar până acolo. Ce-i drept, poţi asculta muzică doar la o cască, fără să faci rabat de calitate, fix ca un DJ în fața turntable-ului, dar nu asta e cea mai mare calitate a lor. Raportul calitate/preț este cel care trebuie avut în vedere atunci când apăsați butonul „Adaugă în coş”

 

PS: Cel mai bun lucru la căștile Sony MDR V55, testate pe parcursul unei întregi săptămâni, nu e sunetul, designul sau preţul. Cel mai bun lucru este că pot fi câștigate, cu puțină inspirație, de către oricine dintre voi, aici.