[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.3Decembrie 2011 Românește, altfel

TurismRevelion 2012 în Bucureşti: Radisson Blu

Pentru aceia dintre voi care vor rămâne de revelion în Bucureşti, BeWhere! a făcut o trecere în revistă a ofertelor restaurantelor si hotelurilor din oraş.

TurismVacanţă în Pirini

Bansko este o combinaţie între tradiţional şi lux, o staţiune din Bulgaria care şi-a căpătat de curând renumele de world-class ski-resort. În plus, este şi destul de aproape de Bucureşti.

CluburiCluburi din Centrul Vechi: The Floor

Am ajuns în fostul Lucky 13 într-o seară de 13. Ghinion! Vă amintiți vechiul local? O încăpere spa­țioasă, cu tavan înalt,lemn patinat și stucaturi.

CluburiSinners. Câte păcate poate avea un club?

N-am pornit către Sinners cu gândul să ignor spiritul impus de postul Crăciunului și nici așteptându-mă să descopăr în subsolul de la Rosetti toată Cutia Pandorei. Însă am fost curioasă să văd cât de mult adevăr se ascunde în spatele unui astfel de nume.

CafenelePrăjituri de casă de la cofetăria Dorobanţi 140

Un boutique mic-mic şi la fel de cochet ca bucătăria unei prinţese pasionate de prăjituri de casă. Deşi are un iz uşor française, în galantare sunt preparate de toate naţionalităţile.

CafeneleCoffet by Rendez-Vous

Desir Noir, Jolie banane, Promenade şi Joie de vivre sunt tartele dulci cu ciocolată. Tentation, Coeur de fruits, Reve d'ete sunt prăjiturile cu brânză. Urmează quiche-urile cu somon, broccoli, măsline şi alte bunătăţuri.

BaruriBaruri din Centrul Vechi: Himera Pub

Tablourile sunt pe tavan, iar mesele pe pereţi. La fel şi scaunele. Nu vă speriaţi, pentru că au şi câteva locuri ancorate în... gravitaţie. "Himera" are două etaje, cu barul la parter şi o zonă de lounge sus.

EditorialeCum mi-am petrecut 1 Decembrie

În fiecare an, Ziua Naţională este acoperită de negură. La propriu.

BaruriBaruri din Centrul Vechi: Sankt Petersburg

Când am aflat că se des­chide un bar cu numele Sankt Petersburg în Centrul Vechi, am crezut că asta e! Raiul votcii la Bucureşti. Se ştie însă că aşteptările mari nu pot duce la ceva bun.

RestauranteRestaurante Chinezești din București: Chinese Garden

Și chiar mai bine, chinezește vorbind, e să stai comod acasă și să aștepți cuminte (40 min.) comanda de la Chinese Garden –deschis în 2011, în locul fostului Berbecu’...

FilmAdio,Tovarăși! Manual alternativ de istorie recentă

Serialul documentar Adio, Tovarăși! despre destrămarea URSS și a blocului comunist, realizat în șase episoade de către regizorul rus Andrei Nekrasov, este difuzat în premieră mondială la postul public de televiziune TVR1, până pe 22 decembrie.

CarteTeme vechi și filme noi

"Noul cinema românesc. De la tovarăşul Ceauşescu la domnul Lăzărescu" este un volum coordonat de criticii de film Cristina Corciovescu și Magda Mihăilescu şi apărut la editura Polirom.

FilmDacă e luni, la NCRR e film românesc

De ceva timp, luni de luni, cu o pauză de vacanță, mă întâlnesc, la NCRR, cu iubitorii de film ro­mânesc și cu o parte a echipei care a participat la realizarea (nu, sună mai bine filmarea) respectivelor producții.

FilmMetodă periculoasă - Cronică de film

Motivul principal pentru care A Dangerous Method te lasă puţin perplex e alura de film de miercuri seara, de pe al cărui generic nu lipseşte decât sintagma „inspirat de evenimente reale”.

Editoriale„Ce e ăla Ler?”

Oricât am strâmba din nas când ne sunt anunţate manifestări muzicale în preaj­ma Sărbătorilor, trebuie să recunoaştem că au devenit şi sunt percepute de mulţi ca tradiţie. Mai mult sau mai puţin reinventată. Mai degrabă importată.

RestauranteRestaurante Chinezești din București: Nan Jing

Nostalgie? Plictiseală? Avem un articol de scris, așa că motivele nu mai contează – ia­tă-ne într-o seară de marți, instalați în salonul de fumători (în fapt, un soi de apendice/acvariu) din cel mai vechi restaurant chi­nezesc din România.

Oraş(RO)Prejudecăți, colecţia lui Philippe Guilet, designerul care a reinventat „românescul”

"Mulţi se vor gândi: a trebuit să vină un străin să ne arate ce avem. Sper că după ce vor spune asta se vor simţi încurajaţi să facă acelaşi lucru”, spune Philippe Guilet, designerul care a reinventat „românescul” în colecţia „Prejudecăţi”.

RestauranteRestaurantul săptămânii: Caru' cu bere

Clădire mare, impunătoare, recent restaura(n)tă și unul dintre locurile din București care atrage turiștii plimbători prin urbea noastră mereu surprinzătoare.

BaruriÎn Centrul Vechi: Thomas Antiques

Îmi place vecinătatea asta: „Atelierul mecanic” vizavi de „Thomas Antiques”. Sună ușor suprarealist, cu rezonanțe metalice ieșind din pâlnia unui gramofon.

Carte1001 de zile sau Noua Şeherezadă

Cetăţeanul Ilf se întâlneşte cu cetăţeanul Petrov. Sau invers.