Nr.9Iunie 2012 Raţiunea criticii
RestauranteRestaurante italieneşti din Bucureşti
Dacă vă prinde 3 iunie, ziua națională a Italiei, prin oraș, așezați-vă cu încredere la o masă într-unul dintre cele trei restaurante pe care le-a ales, foarte subiectiv, Florin Barbu.
ArtăGuest: Dan Perjovschi
Raţiunea criticii în viziunea lui Dan Perjovschi
ArtăPreview: Bogdan Gîrbovan
Pe 23 iunie, Salonul de Proiecte găzduiește expoziția Ierarhia Bisericii Ortodoxe Române semnată de artistul fotograf Bogdan Gîrbovan, a doua jumătate a proiectului Uniforme & Veșminte, demarat ...
ArtăRomanian Art Scene 2009-2011 DVD
De câteva luni bune circulă prin librării un eveniment cultural zguduitor: un triplu DVD intitulat Romanian Art Scene 2009-2011.
ArtăVideograme de realitate: Romanyeah!
Discursurile video atent construite de Cinty Ionescu se autogenerează în ritmul unei concatenări a realităților.
ArtăExpoziţie: Piggy Bank
Când am intrat în expoziția lui Daniel Knorr și Coate-Goale de la Salonul de Proiecte, mi-am spus, asemenea cowboy-ului din filmul lui David Lynch, când vede franțuzul: „What the hell, Pete?”.
CarteInfo cărţi
Madame Céline este titlul unui volum recent publicat în Franța, dedicat văduvei unuia dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX: Louis-Ferdinand Céline.
CarteAutor în vizor: Justina Irimia
Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Universitatea din București) în 2005, autoarea a călătorit în 27 de țări, dar a ales să povestească despre orașul lui Borges.
CarteCain - José Saramago
Cain este mai puţin despre cel care a ucis şi, cu toate astea, nu poate fi ucis, despre cel care va fi urmărit mereu de propriii lui paşi, osândiţi, şi ei, să nu se oprească niciodată.
CartePe aici au trecut Cuţitarii - Jennifer Egan
Întâmplările cărții acoperă cinci decenii, din anii 1970 până în 2020 și ceva, și se petrec mai ales în New York.
CarteMaus - Art Spiegelman
Când, în 1992, Art Spiegelman primea Pulitzer-ul pentru romanul său grafic, actul în sine era totodată un eveniment măreţ pentru întreaga breaslă a autorilor de bandă desenată, dar şi pentru canoanele romaneşti postmoderne de până atunci.
CarteCele mai frumoase poezii - Mircea Ivănescu
Miracolul poeziei începe acolo unde se termină toate cuvintele despre poezie.
EditorialeAmprentele lui Rockmore
Profesorul Daniel Rockmore, șeful catedrei de matematică de la Dartmouth College (Statele Unite), a anunțat, la jumătatea lunii mai, că a demonstrat prin metode științifice următoarea chestiune: scriitorii sunt influențați ...
TeatruÎndrăgostiţi ca-n Shakespeare
E frumos să te îndrăgosteşti vara. În vis. Să iubeşti, apoi să fii fermecat de o floare săgetată de Cupidon, să urăşti, să suferi şi să iubeşti din nou. Dar numai în vis.
TeatruPentru cine este tinereţea?
Actorii îşi doresc să fie regizori, iar spaţiul alternativ de la noi oferă posibilitatea acestor încercări.
TeatruGala absolvenţilor UNATC
Timp de 10 zile, veţi putea vedea spectacole de actorie și teatru de păpuși, producţii coregrafice, expoziţii de scenografie ale absolvenţilor specializărilor ...
TeatruPoporul din televizor
O moderatoare excesiv de binedispusă, de compătimitoare şi de simpatică (ah, simpaticele astea!), un cuplu care a avut ...
TeatruOpereta salvată de musical
Ultima amintire ca spectator legată de operetă este foarte îndepărtată. Şi nu foarte plăcută. Pot spune că am regăsit o lume mult mai proaspătă – şi pe scenă, şi în sală – care se aseamănă mult cu ceea ce îşi doreşte publicul acum.
TeatruBunul, Răul şi Urâtul în dosarele Securităţii
Dosarele Securităţii au fost de-a lungul timpului subiect tabu, motiv de protest, temă de campanie electorală, subiect de dezbatere civilă sau parlamentară, propunere legislativă, lege neaplicată / aplicată, subiect de cancan, o ştire ...
TeatruSpitalul din Balcani - cronică de teatru
Felix Alexa este genul de regizor care găseşte sau regăseşte texte pentru actori. Spitalul comunal, scris de bulgarul Hristo Boicev, unul dintre cei mai jucaţi dramaturgi ai momentului, confirmă acest lucru.