Nr.1Octombrie 2011 Profil de Bucureşti
Foto - ReportajMetamorfoze urbane: Biblioteca Națională
Blocurilor de beton abandonate le-au fost evidenţiate detaliile, atuurile au fost bine poziționate, iar contururile, accentuate. Așa s-a întâmplat cu noua Bibliotecă Națională.
Foto - ReportajMetamorfoze urbane: Spitalul Colțea
Rămânem în zona istorică a orașului, la kilometrul 0 al Capitalei. În Piața Universității sunt câteva clădiri-simbol: Palatul Șuțu, Teatrul Național, Hotelul Intercontinental, Institutul de Arhitectură, Facultatea de Litere. Le cunoașteți pe toate. Dar ma
Foto - ReportajMetamorfoze urbane: Muzeul Național „Grigore Antipa”
Muzeul Național „Grigore Antipa” are o casă nouă, proaspăt „colorată” și reorganizată în cele mai mici detalii.
Foto - ReportajMetamorfoze urbane: Național Arena
Departe de centrul orașului, Național Arena este o altă lucrare a cărei finalizare a tot fost așteptată. Atât de publicul microbist, cât și de cel pasionat de concerte. Arena, cu o suprafață de 108.000 metri pătrați, a găzduit primul meci pe 6 septembrie.
OraşProiecte de stradă: I love Bucharest
Au zugrăvit stația de metrou Gara de Nord și au adus zebre în subteranul Pieței Victoriei.
OraşProiecte de stradă: Incubator 107
Ideea Incubator 107 a venit din dorința Ștefanei Popa de a avea casa plină cu „specimene pe cale de dispariție și de apariție” – oameni care vor să împărtășească micile lor bucurii și manii.
OraşProiecte de stradă: Make a point
Ajungem în Pantelimon și facem o oprire în hala Postăvăriei Române, din apropierea Parcului Morarilor. Aici a luat naștere asociația Make a Point.
OraşProiecte de stradă: Global Mindscape
Luna aceasta, compania Global Mindscape va lansa două trasee urbane: Ion Mincu și Arhitectura neoromânească.
RestauranteLa Tienda, casa del jamon
La Tienda este singurul magazin specializat în jamon și alte specialități spaniole din București.
RestauranteRestaurante de hotel: Residence
În București sînt trei. Care mai de care mai frumos, mai arătos și mai ofertant. Le putem spune, generic, boutique-hotel.
RestauranteCasa Capșa, tradiţie de Bucureşti
Totul e greu la Capșa și nu (doar) în înțelesul metrologic al cuvântului. Trecutul domină, mobilierul e clasic, culoarea dominantă e roșu Bordeaux, e mult lemn, sunt candelabre, farfuriile au antet.
RestauranteCârciuma lunii: Gedo
Altă poveste e cu Gedo. Proprietarul este un domn din Sudan, al cărui nume nu îl știu, dar care este foarte amabil și care, deseori, vă servește cu bucatele gătite la dumnealui în cârciumă.
CafeneleTerasa Muzeului Antipa
Antipa Cafe e mare, are scaune (normale și înalte), canapele (cred c-am văzut și un balansoar) și mese neînghesuite, cu pânze albe, care pe arșiță pot fi foarte folositoare.
CafeneleTerasa OAR
OAR sunt inițialele pe care eu le-am descoperit (mai bine) cam acum un an, împreună cu prietenii.
RestauranteRestaurant oriental: Ali Baba
Traversez pasajul Muncii (oribil cuvânt) și ajung în dreptul restaurantului Ali Baba.
RestauranteRestaurant libanez: Grenadine
Tot de pe aceleași meleaguri culinare ca si Ali Baba este şi Grenadine, restaurantul cu specific libanezo-internațional de pe lângă fostul magazin Eva.
CluburiZappa Bar. Pentru cunoscători
Indubitabil numele "Zappa" te duce cu gândul la muzică. Good old music, desigur. Imediat apoi te întrebi de ce nu sunt destule baruri pe această nișă în București.