Urbanism: Hotel Cişmigiu
Prima clădire construită pe Bulevardul „Regina Elisabeta” în 1912 se redeschide după o operaţie de restaurare ce a durat trei ani.
Hotelul „Cișmigiu” s-a metamorfozat într-un nou stabiliment. Din vechiul hotel de acum 100 de ani, proiectat de arhitecții Nicolae Nacu Pissiota și Arghir Culina, constructorul (antreprenorul spaniol Hercesa) a păstrat astăzi doar fațada în stil eclectic, interiorul fiind reconstruit în întregime. Clădirea din centrul orașului va fi împărțită astfel: spaţii comerciale la parterul clădirii, birouri la mezanin şi etajul 1, un hotel de 4 stele cu 60 de apartamente la etajele superioare (2-5). Institutul Cervantes a închiriat cea mai mare parte din parter, întregul mezanin şi o parte din primul etaj pentru a-și muta sediul. Oare se va încumeta cineva să reînvie Gambrinusul?
Până la transformarea hotelului de astăzi, clădirea a fost concepută cu 200 de camere, fiind considerat la acea vreme hotel de categoria a doua.
Familia Pissiota a deținut hotelul până în 1948, când a fost naționalizat de regimul comunist.
La intrarea în hotel era situată berăria Gambrinus, însă este vorba de altă berărie decât cea deschisă de Ion Luca Caragiale în 1901, aceea fiind situată pe strada Ion Câmpineanu, vizavi de Teatrul Național.
În perioada comunistă, a început degradarea treptată a hotelului.
După 1990, clădirea a fost transformată în cămin pentru studenții Academiei de Teatru și Film. Un episod tragic are loc aici: o tânără studentă basarabeancă își pierde viața căzând de la etajul al doilea în casa liftului.
În anul 1995, clădirea a fost închisă, interiorul fiind într-o stare avansată de deteriorare.
În anul 2005, firma spaniolă Hercesa a cumpărat Hotelul Cișmigiu, cu intenția de a-l restaura și de a îl transforma într-un apartament-hotel de lux de patru stele, având 67 de apartamente dintre care 7 apartamente de tip duplex, situate la ultimul etaj. Lucrările au fost demarate la sfârșitul anului 2009.