Unde poți învăța limbi străine „exotice” în Bucureşti
Ai vrea să înveți japoneză, chineză (dialectul mandarin), arabă, hindi, norvegiană sau ebraică? Îți propunem câteva locuri din Bucureşti unde poţi să studiezi unele dintre cele mai interesante idiome.
Japoneză
Școala de Limbă Japoneză București s-a înființat în 2004 și oferă cursuri de japoneză pentru toate nivelele, de la începatori de la zero, până la avansați. Cursurile sunt predate de profesori români și de un lector japonez fiind structurate în felul urmator: lecțiile de conversație, exprimare orală și ascultare sunt predate de profesorul japonez; lecțiile de scriere ideografică, citire, exprimare scrisă, compoziție sunt predate de un profesor român. Frecvența cursurilor este de 2 pe săptămână, fiecare cu o durată de 1h jumătate, un curs cu profesorul japonez și al doilea curs cu profesorul român. De asemenea cursurile sunt de 2 tipuri: cu grup sau la privat. Cursurile se plătesc la modul (un modul durează 10 săptămâni, 20 de cursuri per total) , la privat suma fiind de 1000 de lei, iar cele cu grupa - 800 de lei, plătibili în 2 rate. Pe lângă cursurile de limbă, școala mai organizează și cursuri de gastronomie japoneză (sushi, ramen, okonomiyaki etc), cursuri de caligrafie japoneză (shodo) și cursuri de origami (la cerere). Cursurile de gastronomie reîncep pe 12 mai.
Școala de Limbă Japoneză, Biserica Enei 2, Dunărea 2, sc.2, ap.28, interfon 208, Telefon : 021.314.20.85/ 0743.317.410, E-mail: sanabjls@yahoo.co.jp/ contact@scoala-japoneza.ro
Chineză
„Limba chineză scrisă reuneşte aproape 40.000 de simboluri şi s-a dezvoltat acum mai bine de 4.000 de ani. Simbolurile reprezintă silabe. Scrierea chineză a influenţat şi limba japoneză. Chineza este o limba tonală, adică înţelesul unui cuvânt se schimbă în funcţie de ton. În dialectul mandarin există 4 tonuri dar alte dialecte pot avea şi 9 tonuri. Toate cuvintele au o singură formă; nu există diferenţe între singular şi prular, nu există conjugări sau declinări”, sunt câteva elemente de introducere în limbă. Puteți urma cursuri de limba chineză la Centrul de Limbi Străine Echo.
Înscrierile și informațiile despre cursuri le găsiți pe www.theecho.ro.
Hindi
Hindi şi urdu, cele două dialecte importante vorbite în India, respectă aceeaşi structură, diferă ca vocabular. Combinaţia dintre cele două dialecte este denumită hindustani şi din punct de vedere numeric, este a treia limbă vorbită şi înţeleasă din lume.
Centrul de Limbi Străine Echo, Pache Protopopescu 56, Sector 2, Tel./Fax: 021. 252.01.15, www.theecho.ro.
Arabă
Limba arabă este una dintre cele mai răspândite limbi de pe glob. Araba are alfabet propriu și se scrie orizontal, de la drepta la stânga. Alfabetul are 28 de litere care notează consoanele. Vocalele fie nu se scriu, fie se marchează ca accente deasupra sau dedesubtul consoanelor. Cursurile de limba arabă se organizează la cerere, individual sau în grup, în module, de la începători la avansați, fiecare modul reprezentând un nivel de cunoaștere al limbii. Un modul standard de curs are 32 de ore și se poate desfășura timp de două luni, de două ori pe săptămână, ședințe de 2 ore. Următoarea perioadă de înscriere la cursurile Fides este 14-25 mai.
FIDES - Hristo Botev 9, (Pța. Rosetti / Metrou Pța. Universității), Telefoane:
021.313.47.45/ 021.313.47.85 /021.313.47.86, 0724.005.090, E-mail: cursuri@fidescentre.ro
Norvegiană
LanguageMax organizează cursuri intensive (de seară/de weekend) de limba norvegiană.Lista clienților LanguageMax cuprinde companii, organizații, precum și un numar mare de persoane fizice. Printre clienți se numără și Pentalog (IT), Premium Aerotec (Construcții aeronautice), Adecco (HR), Manpower (HR), Fiatest (Consultanță), Global-LT (Training), High Level Business Services (Consultanță).
Înscrieri pe site-ul www.languagemax.ro sau la telefon: 0722.320.614.
Ebraică
La Centrul de Limbi Străine Ariel se studiază ebraica biblică și modernă. Cursul de limba ebraică biblică este structurat în 3 module, fiecare modul durează trei luni, cuprinzând 48 de ore de curs. Cursul de limba ebraică modernă este structurat în 6 module, fiecare modul durează trei luni, cuprinzând 50 de ore de curs. Ritmul de desfăşurare este de 2 şedinţe/săptămână a câte 2 ore, în intervalul orar 18:00 - 20:00, sau 18:30 - 20:30, iar zilele se stabilesc în funcţie de opţiunile majorităţii cursanţilor şi de programul profesorului. Taxa pentru un modul de limba ebraică biblică/modernă este 750 lei şi se poate achita fie integral la înscriere, fie 400 lei la înscriere şi 350 lei în prima lună de la începerea cursului.
Centrul de Limbi Străine Ariel, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine Universitatea din Bucureşti, Pitar Moş 7 – 13, Telefon: 021.318.15.86, Program: luni-vineri: 10.00-18.00, E-mail: centrulariel2002@yahoo.com, Site: www.centrul-ariel.ro. Secretariatul Centrului Ariel va fi închis în zilele de 30 aprilie și 1 mai.
Cursuri de limba araba, japoneza sau chineza se mai pot face si la Crystal Mind - http://www.limbistraine.eu
De fapt cred ca se pot face si alte limbi straine, exotice sau nu.