Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Șos . Cotroceni nr 32
Uitați de aglomerația orașului, la Grădina Botanică din București
Profităm de zilele acestei veri pentru a face un tur prin Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București. Terasele, barurile și restaurantele fast-food pot fi ignorate măcar pentru o zi, putând fi înlocuite cu un dram de liniște ce predomină în verdeața presărată de sute de culori răzlețe.
Pașii te duc de la alei mărginite simetric de platani și stejari și de plante cunoscute ochiului la sectoare cu plante rare, lacuri cu nuferi, alei cu bolți elegant ornate cu flori multicolore, zone unde tronează o mare varietate de trandafiri, labirinturi de tufe dispuse perfect în grădinițele lor sau la plante din mai multe zone ale țării. Foarte interesante sunt Grădina Bunicii, cu plante și legume „de casă”, care se găsesc în special în grădinile de la țară, Grădina Copiilor, cu flori desenate jucăuș și cu indicatoare având forma creioanelor colorate și, mai ales, zona coniferelor. Aici ai senzația că te afli la munte datorită aerului mai rece, mini-cascadei care curge în lacul cu nuferi de la baza ei și pietrelor pe care poți urca ca pe un traseu montan.
Pe lângă zonele largi din aer liber, Grădina Botanică a Universității din București oferă vizitatorilor și sectoare interioare precum sere de expoziție cu plante de talie mică, plante înalte ca palmieri, ficuși sau liane și plante exotice precum ferigi, cactuși, plante tropicale și mediteraneene.
Tot în cadrul grădinii se află Muzeul Botanic, unde găsim plante uscate sau conservate, și Biblioteca, unde se găsesc informații despre multitudinea de specii care ne încântă privirile oriunde am merge.
Așadar, lăsați pentru o zi poluarea și aglomerația orașului și mergeți să luați o gură de oxigen, o fărâmă de liniște, să vă relaxați și să faceți și puțin sport, în același timp.
Tarifele parcului viu de pe șoseaua Cotroceni nr. 32 sunt accesibile și permit zăbovirea în interiorul lui până la închidere, adică la ora 20.00 în fiecare seară. Astfel, adulții plătesc 5 lei, în timp ce pensionarii, elevii și studenții intră cu doar 2 lei. Cei care urmează o facultate în cadrul Universității din București beneficiază de intrare gratuită.
Serele și Muzeul Botanic percep taxă separată, astfel că pentru fiecare dintre ele prețul întrg este de 2 lei, iar cel redus de 1 leu. Acestea pot fi vizitate doar până la orele 13.00, respectiv 15.00.