[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 1/05/2012
Meşteşuguri copilăreşti

Meşteşuguri copilăreşti

Își mai doresc copiii să devină „curajoși meca­nici de locomotivă”? Există câteva ateliere de gen în care copiii deprind „in­ginerii”, lucrul cu aţa şi acul sau modelează ceramică. De Aura Clara Marinescu

Atelierul de Trenulețe

Ați construit vreodată o machetă de trenulețe? Aceasta-i întrebarea pe care o pun coordonatorii de la Atelier copiilor cu vârste între 3 și 15 ani. Dacă răspunsul este nu, sunteţi invitaţi în „regatul miniaturilor”. Atelierul de Trenulețe, singurul din țară, funcționează în patru centre din Bucureşti (Calea Moșilor, Militari, Cotroceni plus centrul-mamă din zona Piaţa Alba Iulia), iar de luna aceasta se vor deschide alte trei. Cererea este foarte mare, mai ales că există foarte mulți copii cu abilități tehnice, iar părinții nu prea au unde să-i ducă, ne-a explicat Gabriela Crăciun, coordonatoarea atelierului. Cum sunt copiii care sunt atrași de acest gen de ateliere? „Le place puterea. Locomotiva reprezintă pentru ei mijlocul prin care se conduc lucrurile, dar și o curiozitate, în special cele cu aburi sau «mocănița». Celor mici le place cartonul, să decupeze vagoane, iar cei mari lucrează cu motoare, lumini, omuleți de jumătate de centimetru. Avem și fetițe la atelier. Ele se ocupă de peisajul feroviar, care necesită migală și finețe”. 

Atelierul de Trenulețe, Popa Stoica Farcaş 88, 0744.839.590. Un abonament lunar costă 200 de lei, două ore pe săptămână. Înscrierile și abonamentele se fac în perioada 1-10 ale fiecărei luni. 

 

Atelierul cu rochițe

Un grup de fetițe, 12 la număr, sunt înscrise la cursurile de cusut. Viitoarele croitorese vor învăța să coasă la mână sau la mașină rochii și bentițe, diverse obiecte de vestimentație. Participantele „admise” la curs trebuie să aibă vârsta minimă 5 ani, dar pot participa la ateliere și fete de 10-15 ani. O grupă de lucru este formată din maximum 8 „designeri”. 

Atelierul cu Rochițe, Popa Stoica Farcaş 88, 0744.839.590. Un abonament costă 185 lei/ lună, cu toate materialele incluse. Programul începe în ge­neral de la ora 15:00, după programul școlar.


lut-ars.jpgAtelier de olărit „Lut Ars”

Pentru familiile care vor să evadeze din București, am găsit soluția de a îmbina relaxarea cu deprinderea unui meșteșug pe cale de dispariție în satul Piscu. Fost sat de olari, Piscu avea acum 30 de ani 120 de cuptoare de lut. O adevărată industrie. Azi mai ard, ocazional, doar 5. Lutierii aveau comenzi masive pentru oamenii de rând: străchini, căni, borcane, ghivece, oale. Astăzi, aici există Atelierul de sculptură și olărit „Lut Ars” . Ca să ajungeți în localitate, aveți de parcurs aproximativ 40 de kilometri din București către Ploiești. Coordonatorii proiectului primesc în special grupuri de școlari și de preșcolari. De ce să alegeți Piscu? Pentru că puteți vizita şi Mănăstirile Țigănești și Snagov. Și pentru că puteți face călărie de agrement.

 Atelier de olărit „Lut Ars”, Sat Piscu, comuna Ciolpani, jud. Ilfov. Trei ore de modelat argilă costă 35 lei/ persoană. Programări la lutars.piscu@gmail.com. Pentru lămuriri, sunați la 0722.121.566.

Atelierul  „Cusut cu ață roz”

Lenjerie pentru masă, traverse, decorațiuni din pâslă, suport pentru farfurii, sacoșe din pânză, pe toate le coase Daniela Mandu, la Atelierul „Cusut cu ață roz”. Ce vă poftește inima puteți comanda de pe site-ul www.cusutcuataroz.ro