Măști venețiene și cocktailuri
Luna aceasta mi s-a propus o vizită la fabrica de vin spumant Angelli. Mi-a surâs ideea, mai ales că nu era vorba despre o vizită obișnuită.
Seara a început cu un workshop: Beatrice Iordan, pedagog muzeal, actriță, solistă a trupei Trei Parale, ne-a învățat să pictăm măști venețiene. Tema workshop-ului avea legătură cu noua campanie „Angelli te trimite la Veneția!”, ce se desfășoară între 1 noiembrie și 20 ianuarie.
Atelierul de pictură a durat destul de mult, mai ales că niciuna dintre participantele invitate nu vroia să renunțe. Fiecare mască „purta” ceva din spiritul lagunei italiene, toate aveau ceva aparte.
A urmat vizita propriu-zisă în fabrică. După ce ne-am „deghizat” cu halate albe și bonete, am trecut pe rând prin sălile unde sunt depozitate fructele, unde fermentează și unde se procesează acestea pentru a fi transformate în spumantul aromat.
Înființată încă din 1994 compania a ajuns să producă anual aproximativ 8 milioane sticle pe an. Noua fabrică a început să producă în 1999, capacitatea de producție fiind de peste 80.000 de sticle pe zi și spații de depozitare de peste 1.000.000 sticle. Liniile de îmbuteliere automate acoperă o gamă variată de tipuri de produse: două linii îmbuteliere pentru băuturi eferverscente (vin spumant și vin spumos), două linii pentru băuturi liniștite (vin, vermut, lichior), o linie pentru sticle format mignon (40-50ml).
O prezentare de cocktailuri, având ca bază mai multe sortimente de Angelli, a încântat audiența: șase rețete fresh, delicate, tari pe care barmanul Tase Prodea le-a preparat.
Achim (Laurențiu Achim Avram), președintele Federației Somelierilor din România, ne-a explicat cu lux de amănunte compoziția lor, dar și care sunt cele mai bune momente pentru a le savura. Dintre toate cel mai mult mi-au plăcut Bellini (piersică pură, Angelli Cuvee Imperial, sirop de rodii Grenadine) și Garibaldi Cocktail, în care bitterul are un rol hotărâtor pentru papilele fiecăruia.
Sunt rețete pe care vi le recomand pentru zilele de sărbători.