[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 30/05/2012

În tabără, la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”

În tabără, la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”

Prichindeii care rămân în oraș pe timpul vacanței de vară vor putea merge în tabără... chiar în oraș. „Vara pe uliță”, ediía XX, este organizată și anul acesta, la Muzeul Satului, din 2 iulie până în 11 august.

Creatori populari îi vor iniția pe cei mici în tainele olăritului, modelajului, încondeiatului ouălor, al țesăturilor de interior și al pieselor de port, al sculpturii în lemn, icoanelor pe lemn, pe sticlă, al măștilor populare, instrumentelor muzicale etc. În afara atelierelor de creație, programul cuprinde și activități de divertisment (concursuri, teatru, poezie, muzică, joc). De asemenea, sunt organizate ateliere de pictură-desen, foto, teatru de păpuşi, quilling. 


Programul este stabilit de luni până vineri, între orele 10.00 – 1400, în ambianţa gospodăriilor din Muzeul Satului. 
Informaţii suplimentare legate de taxe, regulament, perioadă la numărul de telefon tel. 021 317 91 03, int. 191, 195.

 

„Suntem tentaţi deseori să vorbim cu nostalgie de copilăria noastră, de copilăria de altădată, oarecum în antiteză cu copilăria de acum, cea modernă, care nu se desparte de calculator, de i-phone şi de multe alte minuni virtuale. Şi totuși, chiar dacă copiii de acum nu se mai joacă cu cercul sau nu mai stiu ce este ţurca şi  batista parfumată, copilăria poartă în sine germenele veșniciei. Are veșnic aceeași inocenţă, este oricând un tărâm magic prin care cei mici au călătorit cu mijloace diferite, dar purtînd cu ei aceleași întrebări, nedumeriri şi bucurii. În toate timpurile şi-au întrebat părinții de ce stă luna agăţată de cer şi de ce zăpada nu este caldă”, spune Paula Popoiu, director general al Muzeului Satului.

 

„O tabără de creație la muzeu care poartă numele fermecat „Vara pe uliță” este o încercare (reușită) de a atrage copii erei computerului în magica lume a Satului de altădată, de a-i învăța valoarea timpului, dar şi a lucrului făcut temeinic, cu dragoste. De a le arăta că lumea este alcătuită din energia lutului frământat şi trabsformat în operă de artă, din lumina mărgelelor care împodobesc frumusețea fetelor sau din mii şi mii de alte minuni pe care satul-muzeu le păstrează şi le dăruiește copiilor”.