[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 3/11/2011

Muzică pe alese

Muzică pe alese

O zi muzicală în oraș se poate traduce și printr-o plimbare prin magazinele dedicate instrumentelor muzicale. Informațiile oferite de staff și, mai ales, imaginea chitarelor în rastel ori a cinelelor sunt mai prețioase decât orice căutare pe Google.

Prima oprire, la Guitar Shop. Fender în toată splendoarea! O gamă largă de culori, de prețuri (de la 375 lei până la mii de euro), de calități. Sau, cum s-ar spune, pentru toate posibilitățile, gusturile și nevoile. Liviu Popescu mi-a fost ghid pe cele două etaje cu instrumente cordofone.

 

Fie acustic, electro-acustic, electric, cu sau fără rezonator, Fender este, de departe, preferatul lui AG Weinberger, Nicu Patoi, Florin Ochescu sau Cristian Becker, care a mers în State, iar după mulajul mâinii și cu o imagine special imprimată, Fender Custom Shop i-a creat o chitară care l-a costat 25.000 de dolari.

 

La Guitar Shop am găsit și Jackson, Hamer, LTD, speciale pentru un rock mai greu, dar și Fender pentru country ori jazz. În plus, lutierul de aici rezolvă orice problemă.

 

Câteva numere mai departe pe aceeași stradă, Music Shop prezintă o gamă mai largă de instrumente. Mi-a atras atenția cimpoiul din stoc. Pentru numai 280 de lei, iată un cadou inedit. Nu se vinde, pentru că „lumea nu e familiarizată cu modul de funcționare”, povestește Gabriel Drăghici.

 

Alături, pe raft, am mai găsit ukulele. Micul instrument cu coarde e cumpărat mai mult pe post de jucărie, dar cunoscătorii știu că poate face magie și nu costă decât 156 lei. Chitarele se arătau în rastel: de la Ibanez, („instrumente bune la prețuri mici”), la Crafter, dar și unele custom-made pentru copii. Tot aici am aflat că Reghin face instrumente doar pentru export, doritorilor din România oferin­du-le rebuturi.

 

Desigur, refuzate de magazine. Cu bagajul îngreunat de informații, am ajuns la Muzica. Aici mi-am zis că următorul pe lista proprie de achiziții trebuie să fie un Rainmaker. Pentru 82 de lei, aș avea ploaia în casă. Dacă sunetul ei nu vă pasionează, încercați un Kalimba – Cristian Mihalcea mi-a explicat: „instrument pentru muzică ambientală”, care costă peste 400 de lei. De cealaltă parte, am admirat un bas Warwick pentru jazz (5.400 lei).

 

Pe lista celor care mi-au atras atenția la Muzica stau și o muzicuță Hohner cu clopoței (200 de lei), o cabasa la același preț, dar și o concertină (890 de lei). Nu pot fi ratate chitarele Gibson, Fender, Cort, Yamaha, Jackson, și nici pianinele ori pianele.

 

Cu noi viziuni, ajung pe strada Câmpineanu. Aici știam: aveam să găsesc două magazine sub același nume – M&C Musical – primul, dedicat claviaturilor și cinelelor, iar al doilea, chitarelor. Mi-a ajuns la urechi și că printre clienții fideli ai magazinului se numără Direcția 5, Holograf și M Theory.

 

Alexandru Păușescu mi-a prezentat mai întâi ceea ce pe scurt poartă numele LP (Latin Percussion), folosit și de britanicii Queen, apoi ochii mi-au sclipit la vederea unui set de tobe Tama și așa am aflat că prețul unuia bun pornește de la 2.000 de lei și ajunge la câteva zeci de mii. Iar ca o concluzie a zilei, ca să faci muzică adevărată, e nevoie de instrumente pe măsură.