[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 4/04/2012

Restaurantul Tortuga - specific grecesc

Restaurantul Tortuga - specific grecesc

Bucătăria grecească nu e foarte bine reprezentată în Bucureşti, încă. Acest res­taurant cu specific, deschis recent la parterul unui imobil în zona străzilor Traian şi Moşilor, a pornit bine. Iată de ce.

E elegant, fără stridenţe, serviciul e pe măsură, e luminos şi are un meniu îngrijit, iar mâncarea e gustoasă. E o tavernă modernă. Eu am fost la mijloc de săptămână şi de zi. Nu erau multe mese ocupate şi ospătarul mi-a adus imediat lista cu bucate. Modernitatea ar fi uşorul amestec de feluri tradiţional greceşti cu obişnuitele paste, salate şi cărnuri din alte zone culinare. Găsiţi şi meniul zilei, dar şi mic dejun/brunch şi câteva preparate vegetariene.

 

Până să mă hotărăsc, am cerut un cocktail pe bază de absint (20 lei), iar după vreo 5 minute am fost servit cu o băutură răcoritoare, uşor acidulată şi cu „zâna verde” în rol principal. Cu-n aşa început, continuarea a fost  supă-cremă de legume (11 lei), densă, aromată, de culoarea dovleacului, cu crutoanele rumenite la fix. Consistentă şi gustoasă. Atmosfera şi muzica sunt foarte plăcute, cred c-ar trebui să întreb ospătarul ce-mi recomandă.

 

Miel de lapte la cuptor (42 lei), gătit întreg, care apare cam după 15 minute, cu scordalia (10 lei, piure de cartofi cu usturoi, ulei de măsline şi lămâie) şi salată de varză albă (10 lei) alături. Foarte bine gătit, carne fragedă, se desprinde uşor, are aromă (cu sosul niţel cam subţire după gustul meu), mâncaţi fără pauză, dacă n-ar fi porţia atât de îndestulătoare. Varza a fost tăiată prea mare şi oarecum incomod de mâncat şi i s-ar fi potrivit ceva verdeaţă, sau chimen, sau cimbru. Dar ăsta e, din nou, gustul meu.

 

Am cerut un pahar de vin roşu sec (12 lei) şi, deşi aş fi băut ceva grecesc, pentru că eram singur şi o sticlă era mult, am luat tradiţionalul, de acum, vin românesc, destul de potrivit cu uşoara lui aciditate. Ori­cum, n-a sufocat delicateţea mielului. De­sertul, tot ceva specific: halva, dar diferită de ceea ce găsiţi în magazine, bine însiropată (parcă prea diluat) fără să înece aromele, dar servită într-o farfurie incomodă, mare.  

 

Restaurant cu specific grecesc: Tortuga

Traian 234
0733.077.482
www.tortugarestaurant.ro

 


Vizualizare hartă mărită