[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 2/02/2012
Restaurante pescăreşti: Casa tulceană

Restaurante pescăreşti: Casa tulceană

Multe amintiri am de aici. Unele foarte dragi, unele mai tulburele, oricum, era, la un moment dat, restaurantul meu favorit, pe vremea când îl chema „Christie's” și când proprietarii vegheau la cele trebuincioase.

Cum nu mai trecusem pe acolo de un an, eram curios. Și cu poftă de pește.

Spațiul e aproape neschimbat, personalul e altul. Ce să zic, are balta pește, majoritar de prin bălțile noastre, cu vreo doi solzi importați: somon, dorada. Neiubitorii de carne acvatică au destule alternative, de la salată orientală de post, până la patru feluri de limbă de porc și la organe de pui și de porc.

Next time, acum vreau storceac (12 lei, ciorbă de somn cu smântână și legume mărunțite), nisetru la tablă (34 lei), cu garnitura clasică de cartofi natur (6 lei, destul de fazi) peste care am dat o stropeală de mujdei (1.50 lei, la fel, putea fi mai elaborat, poate cu nițică verdeață...). Ciorba e bună, consistentă, cred c-ar fi trebuit s-o iau cu mămăligă.

N-o mâncați fără ardei iute. Nisetrul a poposit în fața mea pentru că nu mai era scrumbie de Dunăre. Oricum, e prăjit bine, cu consistența specifică, ușor elastică (textura m-a dus la... ciuperci), e-n regulă, dar parcă ar fi mers cu un sos de capere. Vinurile sunt românești, ieftine, așa că am băut gin tonic (12 lei).

N-am „desertat” nimic, dar am plecat cu platoul cald de pește la pachet. Nu mă-ntrebați cum e, nu l-am început. Impresia e bună, cred că ar trebui ceva tărie românească și nu m-ar deranja oarece cozi de raci. Revin pentru organele de porc.  

Restaurante pescăreşti: Casa Tulceană

Aaron Florian 3A

0721.766.647