[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 4/04/2012

Restaurante cu meniu internaţional: Phill

Restaurante cu meniu internaţional: Phill

Locul are două mari calităţi – designul şi locul de joacă pentru copii. Este destul de departe de centrul oraşului, dar asta e, nimeni (şi nimic) nu-i perfect. Un alt minus vine de la lipsa locurilor de parcare.

Dar, tot răul spre bine, poate asta vă motivează să scoateţi bicicleta din dulap. Noi am ajuns la Phill într-o zi cu soare din timpul săptămânii. Ne-a întâmpinat la intrare elefantul Phill, care asculta muzică la iPod. Am fost curioşi să vedem locurile de joacă înainte de a ne aşeza la masă. Sunt atât de puţine localuri în Bucureşti în care puteţi merge cu copiii, încât aspectul merită toată atenţia. Am descoperit nişte spaţii colorate, vesele, pline de jucării (de la maimuţoi de pluş la Wii) şi dotate inclusiv cu personal de specialitate. Pentru cei care mănâncă la Phill, asistenţa este din partea casei, pentru ceilalţi, contra cost. Tot jos se află şi o cafenea-lounge, de unde părinţii îşi pot vedea copiii în timp ce se joacă.

 

cosmindragomir3.jpgDupă ce am inspectat tot cu atenţie, am urcat pentru prânz. Sus era destul de plin pentru mijlocul săptămânii. În scurt timp, a venit meniul. Am fost sfătuiţi bine şi am ales salata de caracatiţă italiană (45 lei), melcii de Bourgogne (25 lei) din Franţa, linguini cu fructe de mare, tot din Italia (55 lei), ca să păstrăm linia, şi vită argentiniană cu rucola şi parmezan (80 lei).

 

Pentru desert n-a mai fost loc, dar, dacă mai era, am fi ales tort cu fructe de pădure (24 lei) sau Fondant aux chocolat (21 lei) din Franţa. Aşa cum aţi putut observa, meniul este unul internaţional. Proprietarul călătoreşte mult, ni s-a povestit, şi mereu se întoarce cu câte o reţetă nouă. Cu bucatele mediteraneene nu aveau cum să dea greş. Fructele de mare proaspete sunt cele mai gustoase „guilty pleasures” din câte mi-a fost dat să încerc. Şi, gătite corespunzător, dau dependenţă.

 

Caracatiţa din salată a fost zemoasă, dar şi crocantă, udată cu un strop de suc de lămâie şi încă un strop de ulei de măsline pe când era aburindă pe grătar. Melcii erau perfect completaţi de untul cu usturoi şi pâinea neagră cu seminţe prăjită. Abia am avut timp să admirăm designul. Conceptul se învârte în jurul elefantului Phill, care vă luminează din tavan cu trompele. Culorile sunt deschise, colorate, liniile sunt curbe. Totul este cald, modern, un fel de scandinavian însorit.

 

Restaurant Phill

Drumul Potcoavei 120
0743.172.003, 021.210.76.67 
www.phill.ro