Restaurant spaniol: Nada Mas
Sau, mai degrabă, „nunca mas”. Pe scurt, povestea începe cu o aşteptare lungă şi se termină cu un „desert” de la farmacie. Am ajuns aici în speranţa că voi putea continua, măcar gastronomic, senzaţiile vacanţei spaniole abia încheiate.
Plănuiam să mă delectez cu o paella cremoasă, suculentă, puţin picantă, exact aşa cum am savurat-o în ţara mamă. După care voiam să continui dezmăţul cu o cremă catalană fină şi aromată. Vă închipuiţi, aşadar, de ce am fost atât de dezamăgită atunci când am primit o paella unsuroasă, uscată, cu orezul nefiert împănat cu aşchii de la ciocănelul de pui tăiat în bucăţele multe şi mici. Dezastru culinar. Dacă nu comandam şi desertul de la început, aş fi plecat atunci pe loc. Din fericire, crema catalană a fost aşa cum mă aşteptam. Delicată, uşor amăruie de la zahărul caramelizat, fină şi parfumată. A reuşit să mai spele din păcatele bucătarului. Dar nu şi din efectele nesănătoase ale paellei, pe care a trebuit să le combat de urgenţă cu un Colebil. Aş vrea să vă pot spune că am curajul să mă întorc la Nada Mas pentru o re-evaluare (am zărit în meniu cotlete de miel de lapte, coadă de taur, obraji de vacă) sau măcar pentru a admira decorul (foarte inspirat, o combinaţiei stilizată de tradiţional şi modern).