[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 2/02/2012

Restaurant românesc: Cocoşu’ Roşu

Restaurant românesc: Cocoşu’ Roşu

Restaurantul pare a fi acea cârciumă pusă în drum, exact ca în celebrul şlagăr autohton. Localul se ghidează după lozinca „românul petrece”, aşa că mâncărurile sunt asezonate cu un program artistic live.

Am „spionat” stabilimentul, am pus câteva întrebări şi am aflat care este atuul meniului: bucatele home made. Pâinea, pastrama de berbecuţ, cozonacii şi îngheţata sunt preparate în casă, iar legumele şi carnea provin din ferma proprie. Comand. Peşte. Şalău „La Bonne Femme” (8 lei). Cer şi garnitură.

Legume la grătar. Ospătarul cu mănuşi albe se precipită, mă asigură că peştele vine însoţit de garnitură. Insist. Dar mi se repetă acelaşi lucru. Mă resemnez. Primesc un platou generos cu şalău, învelit într-o tonă (după cum i se părea vecinului de masă) de piure de cartofi cu ciuperci. Fără cusur.

cocosu-rosu2.jpgAtât vă spun. La capitolul băuturi găsim de la ţuică la cocktailuri exotice, ca de plajă. Ne-am obişnuit ca toţi să facă „Sex on the beach”. Limonada nu văzuse lămâie niciodată, poate o sticluţă de Hellas. Ca să ne mai treacă acreala, atmosfera a fost încălzită de ansamblul Năframa (băieţi şi fete îmbrăcaţi în costume populare).

Nimeni nu a scăpat de o periniţă pe la „cântatul cocoşilor”, potolită de un CD cu hituri din alte timpuri. În concluzie, distracţie şi mâncare variată şi ieftină, aşa arată o vizită rapidă la Cocoşu’ Roşu. Calitatea? La nivelul preţurilor.  


Restaurant Cocoşu’ Roşu

Mărgelelor 61-63, 
021. 434.20.89; 
www.cocosurosu.ro