Restaurant cu specific românesc: Şarpele Roz
„Țac-pac, stai că trag, pân' la ziuă praf mă fac”, „Şi iarăşi beau să mă trezesc” şi, mai ales, vorba lui Gheorghe Dinică, „Lumea e mică. Ce mai... câteva mese”.
Acestea fiind spuse, aproape că v-am concentrat toată esenţa restaurantului mai sus numit în doar câteva fraze cu tâlc. Şarpele Roz este cel mai nou restaurant cu specific românesc din Bucureşti.
Acesta se află în Piaţa Victoriei, acolo unde au fost, pe rând, restaurantul Istria, clubul Pat, Mărul de Aur şi alte câteva. Decorul este, aşadar, un fel de adaptare a tot ceea ce a însemnat design pentru fiecare dintre localurile menţionate mai sus. Ce-a ieşit? Un spaţiu la limita dintre kitsch şi pitoresc.
Draperii roşii, sfeşnice cu lumânări şi urme de ceară topită, poze cu artiştii locului (Marius Mihalache, Maria Buză, Fraţii Stanciu şi Mira, Nelu Ploieşteanu, Cornelia Catanga şi cam toţi cei care cântă muzică lăutărească veche), o scenă şi un şarpe mare roz puţin „afumat”. Nu ştim cum e atmosfera la ceas de seară (sau dimineaţă), dar la orele prânzului este tare plăcută.
Am nimerit într-o zi rece, ploioasă, aşa că ne-am bucurat de atmosfera caldă, românească, de muzica lăutărească în surdină şi de profesionalismul chelnerului care ne-a servit. Ciorba de burtă nu a fost aşa de bună precum ciorba de fasole cu salată de ceapă. Iar cotletul de berbecuţ nu a fost aşa de suculent şi aromat ca tochitura cu mămăliguţă. Papanaşii, în schimb, au fost delicioşi. Promitem să ne întoarcem pentru ei, evident într-o sâmbătă seara.
Şarpele Roz,
Calea Victoriei 163,
0742.582.728