Restaurant cu specific indian în Centrul Vechi: Musafir
Lângă și deasupra „Atelierului mecanic”, așa este așezat acest nou-venit în geografia gastronomică a Bucureștiului, vechi și nou.
Dacă nu sunteți atenți, ratați intrarea, pentru că ușa nu spune mare lucru, pare o anexă a „Atelierului...”. Intrați cu încredere, treceți prin holul lung, depășiți masa pentru fumători, urcați treptele și, după o (altă) ușă, găsiți o cameră mare, înaltă, austeră (mobilier simplu, pereți nedecorați, când am fost eu, saci cu orez, cred, lumină plăcută, serviciu prompt), unde este și barul. Bun, poate că este potrivit să spun că, după săptămâna berlineză, nu prea mă mai impresionează mare lucru, culinar vorbind. Dar sunt curios. Și are un nume care te invită.
În seara respectivă erau puține mese ocupate, ne-am așezat la geam („Covaci” e agreabil de sus), meniul a apărut imediat și, cum eram însetați, am primit ginger beer (10 lei, rece și aromată) și ceai masala (8 lei). Nu-s prea multe feluri, dar par apetisante. Cum să ratăm mielul, e cam singurul patruped utilizabil (puiul nu se pune, firește). Cu spanac (30 lei), sau roganjo (28 lei), însoțit de orez cu șofran (9 lei), de missi roti (pâine indiană, 4 lei), de raita (sos indian din iaurt cu chimen, piper și alte câteva condimente tradiționale indiene, 4 lei), carnea era foarte fragedă, aromată și consistentă, cantitativ adică.
Pentru cei care nu apreciază mielul, puiul e cea mai la îndemână alternativă. Să nu uit de humus (10 lei, plăcut, dar cu nimic deosebit, poate doar feliile de ridichi), de micile chiftele din bulgur (14 lei, bune și bine rumenite) și aveți o cină îndestulătoare, dar deloc spectaculoasă. Cam ce găsiți aici, găsiți la orice restaurant indian din oraș. Avantajul ar fi că e-n centru și că puteți începe o seară dinamică cu altceva decât invadatoarea șaormă.
Restaurant indian: Musafir
Covaci 12
0732.918.735