[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 4/01/2012

Pentru Leo

Pentru Leo

Şi Leo şi Gabi Masaci şi eu auzisem de savurosul refugiu culinar chinezesc, aşa că am făcut o mică excursie în acea zonă a... „Europei” prin toamna anului trecut.

Trecuse de amiază şi cât p-aci să renunţăm. Ultima încercare şi, după vreo 2 curbe, dăm de un panou care ne îndruma la etajul 1... E decembrie 2011 şi revin, singur. Cu amintiri şi tristeţi. E schimbat. E mai mic, mesele sunt pe culoar, mai puţine, a apărut o vitrină frigorifică cu tăvi metalice, în care văd mâncare. Personalul neschimbat, să zic aşa. Meniul e mai mic (1/2 dintr-o A4) şi lipit la loc vizibil, pe „parbrizul” vitrinei. Comand supa-spaghete cu chiftele din peşte (12 lei), colţunaşi jiaozi cu carne de porc şi legume (15 lei,10 bucăţi), vită în sos de stridii şi orez (15 lei).

Aflu că restaurantul mare nu mai funcţionează, că au micşorat spaţiul şi meniul din cauza scăderii clientelei (de aceea au scos şi raţa din meniu...), că nu e prea bine. Păcat! Sunt servit cu un mic bol, în care văd bucăţi de carne de vită, alge, morcov tăiat mărunt şi bucăţele de rădăcinoase asemănătoare cu hreanul, sau cu ghimbirul, nu m-am dumirit. Arăta şi mirosea apetisant, astfel că beţele adună toate ingredientele solide, iar lichidul e băut  dintr-o sorbire. V-am spus, nu era mare. Doar că... Unde erau peştele şi spaghetele? Merg, uşor mirat, şi întreb. Nu e o greşeală. Se cheamă că e o supă fierbinte, gratis! E şi pe meniu! Obrigado! Mi-era bine.

Cam în 5 minute masa se umple cu trei farfurii, decente ca mărime, dar pline cu mâncare. Una bucată bol mare&roşu plin cu tăiţei, bucăţele de şalău date prin amidon şi niţel rumenite şi foi de salată chinezească, o supă fierbinte şi gustoasă. Pe altă farfurie aşteptau colţunaşii din foaie de orez, moale, umpluţi cu carne de porc şi legume, calzi, condimentaţi, rumeniţi şi săţioşi, pe care eu îi înmuiam în supă. A treia şi ultima avea o mână sănătoasă de orez, carne de vită învelită cu sosul de stridii, consistent, dar nu gros şi greţos, însoţită de bucăţi de ardei gras, morcov, ceapă, varză murată, dar uşor dulce, mazăre, ridiche. De-li-cios!

Am făcut tot posibilul să termin la faţa locului, dar era peste puterile mele. În magazinul alăturat nu mai era, deocamdată, wok-ul din metal. Găseaţi coşuri din bambus pentru fiert la aburi şi tot soiul de condimente din China, Thailanda. Preferatele mele: cozile de homar (265 lei/kg) şi limbile de raţă (48 lei/kg). Eu zic că merită... extravaganţa. 

Restaurant & Fast-Food Dragon 1 Etaj 1, Complex Europa, comenzi 0788.808.533