[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Restaurante

1001 nopţi - gastronomie orientală

1001 nopţi - gastronomie orientală

E-n centru, dar nu în sufocanta zonă veche, e nou apărut, are bucătar sirian (am auzit) şi, deşi această arie culinară e foarte bine reprezentată în Bucureşti, nu strică încă un loc la îndemână cu falafel şi celelalte.

Restaurant cu specific indian în Centrul Vechi: Musafir

Restaurant cu specific indian în Centrul Vechi: Musafir

Lângă și deasupra „Atelierului me­ca­nic”, așa este așezat acest nou-venit în geografia gastronomică a Bu­cu­reștiului, vechi și nou.

Restaurantul Tortuga - specific grecesc

Restaurantul Tortuga - specific grecesc

Bucătăria grecească nu e foarte bine reprezentată în Bucureşti, încă. Acest res­taurant cu specific, deschis recent la parterul unui imobil în zona străzilor Traian şi Moşilor, a pornit bine. Iată de ce.

Delicii şi vicii la Zahana Zexe, Nicoreşti şi Lacrimi şi sfinţi

Delicii şi vicii la Zahana Zexe, Nicoreşti şi Lacrimi şi sfinţi

Vă propun să comandaţi, da­că găsiţi aşa ceva în me­niu, organe. Şi nu „ficăţei de pui”, cum găsiţi în toate ospătăriile patriei. Nici măcar rinichi, creier, sau altele din zona nordică a trunchiului ani­malului.

Terasa Shogun

Terasa Shogun

Dacă locuiți în cartierul de vest al Bucureștiului, puteți încerca să vă relaxați la terasele de pe bulevard. Una dintre acestea este Shogun, așezată la umbră de pini, ce s-a deschis odată cu venirea primăverii.

Restaurante pescăreşti: Pescarul

Restaurante pescăreşti: Pescarul

Ah, o nouă săptămînă începe. Cîte așteptări, cîte speranțe, cîte dorințe, cîtă alergătură, cîte pauze de masă &de țigară, cîtă rutină altfel spus. Toată lumea așteaptă binecuvîntata oră de prînz, cînd mergem (sau stăm) să mîncăm.

Crud şi negătit

Crud şi negătit

Parafrazarea titlului cărții semnate de Claude Lévi-Strauss, celebrul antropolog francez, e un mic artificiu.

Restaurante româneşti: Lacrimi şi sfinţi

Restaurante româneşti: Lacrimi şi sfinţi

Una dintre primele reacţii (chiar în redacţie...) pe care le-am auzit după ce poetul Mircea Dinescu şi-a deschis restaurantul în zona Centrului Vechi al Bucureştiului era de uşoară mirare la aflarea denumirii.

Wine corner - Vin (și eu, vin și ei)

Wine corner - Vin (și eu, vin și ei)

Pe lângă faptul că-i doldora de vinuri (plus niscai single malt-uri şi ceva coniac, dar să nu anticipăm), că-i poziţionat strategic şi comod în Piaţa Amzei (mai posedă un frate în magazinul Cocor, dar să nu divagăm) şi că ...

Prin lume - Maharaja Indisches Spezialitä­ten

Prin lume - Maharaja Indisches Spezialitä­ten

Cum revista noastră devine „nationwide” și cum nu am nimic proaspăt gustat, și remarcabil, din spațiul carpato-danubiano-pontic (minus București), vă invit să faceți o escală la Berlin, pe strada mai sus notată și să comandați tot ce vreți din meniu.