Restaurante
Brunch la Radisson Blu
Brunch-ul s-a servit intens în perioada interbelică. Era la modă atunci să îţi petreci jumătate de duminică alături de familie la un breakfast prelungit combinat cu un fel de early lunch. La fel în vogă este şi acum.
Union, Jack
Pe Union l-am descoperit astă-vară. Căldură mare, ne era sete, voiam ceva răcoritor, în casă era secetă.
Boutique restaurant: Chocolat
Chocolat Créateur de Goût s-a reinventat. Acum este Chocolat Boutique Restaurant, world unique concept, un melanj între un restaurant clasic şi un boutique de inspiraţie pariziană.
Băcănie à la française
Băcănia Coco s-a lansat pe 23 august, anul acesta. Numele de Coco a venit cât se poate de natural şi s-a pliat perfect pe dorinţa proprietarilor de a crea un proiect cu faţă umană.
La Tienda, casa del jamon
La Tienda este singurul magazin specializat în jamon și alte specialități spaniole din București.
Restaurante de hotel: Residence
În București sînt trei. Care mai de care mai frumos, mai arătos și mai ofertant. Le putem spune, generic, boutique-hotel.
Casa Capșa, tradiţie de Bucureşti
Totul e greu la Capșa și nu (doar) în înțelesul metrologic al cuvântului. Trecutul domină, mobilierul e clasic, culoarea dominantă e roșu Bordeaux, e mult lemn, sunt candelabre, farfuriile au antet.
Cârciuma lunii: Gedo
Altă poveste e cu Gedo. Proprietarul este un domn din Sudan, al cărui nume nu îl știu, dar care este foarte amabil și care, deseori, vă servește cu bucatele gătite la dumnealui în cârciumă.
Restaurant oriental: Ali Baba
Traversez pasajul Muncii (oribil cuvânt) și ajung în dreptul restaurantului Ali Baba.
Restaurant libanez: Grenadine
Tot de pe aceleași meleaguri culinare ca si Ali Baba este şi Grenadine, restaurantul cu specific libanezo-internațional de pe lângă fostul magazin Eva.