[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 4/01/2012
Just Sushi. Take Away

Just Sushi. Take Away

Iniţial, îl găseaţi în piaţa Dorobanţi (nici acum nu-s lămurit de ce i se spune acelui loc totalmente indecent piaţă...), la câteva trepte sub nivelul trotuarului.

Acum e în spatele pieţei Floreasca. Meniul e tot îndestulător, dar băuturile sunt... Sunt destul de scumpe. Printre altele, o sticlă de 375 ml cu Moet & Chandon=155 lei.

Comand supa miso (12 lei), sushi cu anghilă (12 lei), sashimi cu lup de mare (33 lei) şi ridichi japoneze (9 lei). Prepararea a durat cam 25 de minute (mi-ar fi plăcut să văd bucătarul la lucru), timp în care clienţii intrau, constant, şi îşi luau comenzile. Supa e caldă, cu gust de alge şi dashi (zeamă japoneză de peşte) şi cu mici bucăţi de tofu. E foarte revigorantă, mai ales într-o o zi ploioasă şi mohorâtă de... decembrie.

Rulourile, toate, sunt bune, diferitele texturi, arome şi culori de peşte cu orez, în combinaţie cu wasabi şi sos de soia, la care am adăugat ridichile japoneze (murate şi răzuite), dau un rezultat delicios. Hm, parcă aş bea o mini sticlă cu şampanie...