Isoletta - restaurant italienesc
Dintre zecile de restaurante italienești din oraș, foarte puține sunt ca pretențiosul local de pe malul lacului Herăstrău.
Elegant, fără să fie fițos, cu serviciu ireproșabil, dar, mai ales, cu un meniu foarte bun, alcătuit din ingrediente proaspete (peștele e adus din Italia și asta se simte la gust), rămâne o alegere desăvârșită pentru iubitorii acestei gastronomii. M-am așezat la o masă pe terasă, unde aerul proaspăt era mixat cu fumul de trabuc și pipă.
Din meniu am ales supă cu sepie și mazăre (51 lei), care trebuia preparată în 45 de minute. Până atunci, am primit bresaola cu parmezan și rucola (39 lei), un început ușor, cu textură și arome variate. Supa-cremă e îndestulătoare, cu mici bucăți de sepie, morcovi, unde mazărea dă o consistență delicată și o culoare roșu-pal. Cu un praf de piper proaspăt măcinat și cu doi-trei stropi de ulei de măsline extra virgin, delicioasă! Am rezistat tentației peștelui și am cerut cotlete de miel din Noua Zeelandă (71 lei) cu sparanghel cu unt și parmezan. N-am mai mâncat nicăieri (la noi) miel atât de fraged și de bine făcut.
Cuțitul aproape tăia carnea prin simpla greutate, care are gustul acela inconfundabil de miel crescut pe alte meleaguri. La desert, tiramisu (27 lei), desigur. Mare, foarte bun, cu toate ingredientele la locul lor. Știu, locul e scump, dar nu exagerat (poate la vinuri, nițel), dar condiția lui de restaurant cu specific italian nu e nicidecum trădată sau fentată cu găselnițe ieftine. Ciao!
Isoletta, Șos.Nordului 7-9, 021.232.21.88, 0730.822.085; www.isoletta.ro
Ce discu?ii suprarealiste po?i avea la Isoletta:
Eu: – Ave?i înghe?at??
Chelner: – Da. Dar nu putem servi înghe?at? decât dac? lua?i ?i ceva de mâncare.
Eu: – Înghe?ata nu e de mâncare?.. (deja m? întrebam dac? la ei înghe?ata nu se m?nânc?, poate se bag? în alte g?uri decât gura…)
Chelner: – Nu.
Eu: – Dar s? iau “ceva de mâncare” f?r? înghe?at? se poate?
Chelner: – Da.
Eu: – Dar înghe?at? f?r? “ceva de mâncare” nu se poate, nu?
Chelner: – Nu.
Am decis c? e prea riscant s? r?mân la mas? la unii care sunt atât de etnobotani?ti încât cred c? înghe?ata nu se m?nânc?. Cine ?tie, poate mai confundau ?i closetul cu buc?t?ria :D