[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 6/06/2012

Ikea - restaurant suedez

Ikea - restaurant suedez

Abba, Ikea şi, de curând, trilogia Fetei cu dragonul tatuat sunt unele dintre cele mai (re)cunoscute mărci suedeze. A, da, şi femeile foarte frumoase.

somon-ikea.jpgDacă aţi fost pe 6 iunie la Ikea, atunci (aproape) sigur aţi trecut şi pe la departamentul food, unul dintre cele mai vizitate locuri ale acestui imperiu al fast-furniture. Pomeneam de această zi, pentru că este ziua naţională a Suediei (1523, întronarea regelui Gustav Vasa) şi cum în Bucureşti nu ştiu să fie restaurante cu acest specific, luaţi o tavă, aşteptaţi cuminţi la rând (coada înaintează repede) şi alegeţi o porţie de meatballs cu piure şi puţin gem (4 lei) şi, dacă vi se pare insuficient, adăugaţi şi gravad lax cu rucola (11 lei, somon de fapt). 

 

Sunt convins că ştiţi ritualul, alegeţi un loc în sala încăpătoare şi vă aşterneţi la mâncat. Lucrul admirabil e că, de când au venit, suedezii nu dau rateuri cu aceste feluri: au gust, sunt calde (fireşte, cele care trebuie să fie aşa), servirea e decentă, exact calităţile pe care trebuie să le aibă un asemenea loc. Iar dacă vă place atât de mult, coborâţi la parter, de unde puteţi alcătui o cină bunicică şi rapidă. Eu am cumpărat ceva lejer, brânză de vaci maturată (15,50 lei), biscuiţi cu ginseng şi aromă de lămâie (3,50 lei), un borcan cu hering marinat cu ceapă (4,50, dulce şi aromat) şi tort de migdale cu ciocolată cu lapte şi caramel de migdale (21 lei). Parcă mai lipsea ceva... O cutie cu cidru de mere (4,50 lei) pentru drum. Ar fi timpul să avem ceva mai consistent din Suedia, mai ales că am auzit că au kaldolmar, un fel de sarmale (cică au fost aduse din Moldova prin secolul XVIII). 

 

Ikea, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti 42A, 021.407.45.32, 0746.694.532