[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 3/11/2011
Băcănie à la française

Băcănie à la française

Băcănia Coco s-a lansat pe 23 august, anul acesta. Numele de Coco a venit cât se poate de natural şi s-a pliat perfect pe dorinţa proprietarilor de a crea un proiect cu faţă umană.

Coco este personajul care exprimă cel mai bine ceea ce încercăm noi să construim şi să dăm mai departe în fiecare zi: texturi, arome, mirosuri, gusturi naturale şi sofisticate”, spune Dan Chirnogea, unul dintre proprietari. Coco este un nume retro, aşa cum este tot spaţiul care îţi creează legătura cu anii dulci de început de secol. Ani pe care, într-o formă sau alta, aceştia încearcă să-i recupereze, după ani buni de consumism alert.

 


Ideea este una simplă. Produse naturale, cu gust, fără amelioratori, afânători şi conservaţi artificiali, accesibile unui public cât mai larg. Încă de la început, au încercat să evite transformarea într-un spaţiu cu acces exclusivist sau ocazional, condiţionat doar de nevoia de a cumpăra un cadou gourmet. „Este foarte important pentru noi să reuşim să vindem nu numai produse, ci şi poveştile din spatele acestora”, spune Dan.

Inspiraţia de a deschide un asemenea loc a venit din mai multe surse: pasiunea pentru gătit, pasiunea pentru fotografie (în special pentru cele de epocă), „viaţa din Franţa, unde a fi cumpărător este o adevărată încântare”.

 

Majoritatea produselor din băcănia de pe Dionisie Lupu sunt achiziţionate de la mici producători locali din România. În ceea ce priveşte produsele care nu sunt româneşti, au încercat să aplice aceeaşi regulă: trebuie să vină de la mici ferme sau mici producători locali. După două luni de băcănie, „putem spune fără ezitare că cele mai căutate produse sunt cele româneşti: vinurile, zacuştele, preparatele din carne, brânzeturile şi dulceţurile. Din categoria celor care vin din Europa, cele mai apreciate sunt berile englezeşti, ceheşti şi germane”.

 

La Coco găsiţi şi preparate pe care aceştia le fac în laboratorul propriu. Eclerul şi cheesecake-ul sunt deja bestselleruri, iar quiche-urile „au primit «recenzii» de care suntem tare mândri”. Cel mai ieftin produs din băcănie este una dintre făinile bio (4 lei), iar cel mai scump este un jamon serrano de 110 lei/kg. La cerere, se fac şi livrări la domiciliu.    

 

Băcănia Coco,

Dionisie Lupu 76,

021.310.94.34