Băcănia cu suflet
Au păstrămuri şi jamboane, brânzeturi şi şerbeturi, prăjituri de casă şi tot felul de vinuri, toate preparate exact aşa cum le făcea bunica, la ţară, în Bucovina, Vâlcea, Câmpulung, Suceava, Maramureş sau Ardeal.
Mezelurile sunt preparate tradiţional, prin opărire, condimentare naturală şi afumare (hiţuire). Au şi produsele originale din Pleşcoi, dar şi mezelurile din Covasna.
Să vă mai spun? Bine. Brânzeturile sunt îmbogăţite cu ingrediente naturale, sunt învelite în parafină alimentară şi lăsate apoi la maturat între 4 şi 12 săptămâni. Rezultatul este deliciul din care am gustat noi când am fost la băcănie. Numai bun de devorat cu un vin roşu, tare şi sec.
Baiţurile în care se marinează carnea conţin şi ele numai condimente naturale (cimbru, busuioc, ienupăr, vin roşu). Nu neapărat dietetice (fiecare cu problema lui, eu sufăr acum de dietită), mai toate produsele de vânzare la băcănia cu suflet sunt naturale. Şi gustoase. Şi dătătoare de nostalgii.
Pentru cei care au avut măcar o bunică la ţară, cel puţin. Caşul afumat din lapte de vacă (27,5 lei) şi dulceaţa de trandafiri mi-au amintit de dimineţile calde de vară în care mâncam pe prispă lângă cloşca cu pui şi pisica Marioara. Împărţeam caşul frăţeşte şi, în afară de bunica, toată lumea era fericită. Băcănia se află pe Mendeleev şi, în curând, va avea şi livrare la domiciliu. Comandaţi cu încredere de la magazinul online, efectul este acelaşi.
Băcănia cu suflet
Mendeleev 37,
0744.373.323
www.bacaniacusuflet.ro