[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 4/04/2012

1001 nopţi - gastronomie orientală

1001 nopţi - gastronomie orientală

E-n centru, dar nu în sufocanta zonă veche, e nou apărut, are bucătar sirian (am auzit) şi, deşi această arie culinară e foarte bine reprezentată în Bucureşti, nu strică încă un loc la îndemână cu falafel şi celelalte.

Ajungem seara, intrăm într-un spaţiu dominat de roşu, oarecum elegant, înalt, cu canapele la etaj (unde este lounge), dar ne aşezăm la o masă la parter, e mai comod pentru mâncat. Ospătarul apare cu meniurile, care au, fireşte, felurile care au făcut această bucătărie orientală atât de savuroasă. Mă mir şi eu, dar nu comand falafel. Era o pagină (doar în meniul meu, Madame M. nu avea) cu porumbel, potârniche şi încă ceva oarecum neobişnuit pentru un restaurant libanez. Porumbelul e specific bucătăriei marocane, dar tare mi se făcuse poftă, aşa că porumbel să fie. Vai mie, zborul mi-a fost frânt din... cuib: pagina aceea era o rămăşiţă, o relicvă, nu mai existau acele mâncăruri.

 

Ca să-mi revin am primit „The British Invasion” (24 lei), un cocktail cu temperaturi diferite (coniac, bourbon, lichior de cafea, zahăr), flambat, foarte bun. Basturma (19 lei), felii subţiri de vită cu felii de roşii şi uşor condimentată (un fel de carpaccio), a fost începutul pentru mine, Madame M. preferând bame (17 lei), foarte bine preparate, fără „tradiţionalele” bale. Arayes cu carne (23 lei,  săţioasă, carne bine tocată şi condimentată) a completat începutul unei mese târzii şi pline cu poveşti, continuate cu „The Boulevardier” (24 lei), alt cocktail reuşit, a cărui istorie începe în anii prohibiţiei. Timpul trece şi muzica e mai săltată, lumina scade, semn că programul de club se apropie.

 

Dulciurile libaneze nu-s chiar pe gustul meu, dar nu prea refuz baclavaua (22 lei) bine făcută. E foarte bine preparată, e dulce fără să fie leşinătoare şi e aromată. Madame a preferat Burj al Arab (28 lei), o construcţie elaborată, un mix de ingrediente îndestulător şi dulce. Ne e bine, canapelele zonei lounge sunt tentante, dar n-au intrat nopţile-n sac (au mai rămas 1000), adică vom reveni. Meniul bogat (şi cu feluri nelibaneze) şi ofertant (miercuri aveţi bufet, verificaţi site-ul), ambianţa primitoare şi serviciul decent alcătuiesc reţeta unui restaurant care, sper, va deveni un reper.  

 

Restaurant 1001 Nopţi 

Brezoianu 18 
0746.171.111; 
www.1001-nopti.ro

 


Vizualizare hartă mărită


comentarii
Marius14 Martie, 2014:

Mie imi place f mult aceasta locatie.merg destul de des, mai ales la pranz impreuna cu colegii.Meniul zilei este mai mult decat rezonabil, 4 feluri de mancare la 20 lei.Si celalalte preparate din meniu au preturi f bune.Cat despre ospatari, mie mi se par f draguti si amabili.
Recomand tuturor celor care vor sa incerce si sa manance autentic libanez!

ioana L9 Februarie, 2013:

Nu pot sa zic decat ca este o mare dezamagire, cauzata in special de personalul care se ocupa de primirea si servirea clientilor. Nu am mai vazut asa o aroganta si o lipsa de orientare catre client. Am cerut sa ne mutam la o alta masa, fiindca langa noi era un grup de persoane care vorbeau foarte tare si nu ne puteam auzi. Era o masa libera aproape de noi, insa am fost refuzati pe motiv ca masa este de 3 persoane si noi suntem doar 2... Tonul si atitudinea cu care ni s-a spus acest lucru au lasat foarte mult de dorit si am hotarat sa plecam. Am fi inteles daca nu s-ar fi putut, dar modul cum ni s-a transmis mesajul a fost in acelasi ton arogant cu care am fost tratati de cand am intrat. Am mers in alta parte, unde am fost serviti foarte bine, din fericire.