Localuri
Restaurant chinezesc: Peking Duck
Pe 1 octombrie este ziua naţională a Chinei. Un bun prilej de a da o tură prin oraş, în căutare de noi localuri cu specific.
Local Nou: Negresco
Pe o stradă frumoasă, plină de istorie şi clădiri vechi, este deschis nu de mult timp un restaurant al cărui nume are rezonanţe... azure.
Restaurant nou: Mica Elveție
Una dintre calităţile pe care trebuie să le aibă un restaurant pentru a fi, într-adevăr, foarte bun este constanța tuturor „ingredientelor” sale: curățenie, personal, servicii și, desigur, bucatele.
Nostalgie fără conservanţi
Se poartă din ce în ce mai mult moda băcăniilor, a prăvăliilor, a delicateţurilor care mai de care mai „ca la mama sau bunica pe prispă”. Nu ştiu dacă picajul liber al economiei a dus la această întoarcere bruscă la origini, sau doar snobismul autohton.
Restaurant spaniol: Nada Mas
Sau, mai degrabă, „nunca mas”. Pe scurt, povestea începe cu o aşteptare lungă şi se termină cu un „desert” de la farmacie. Am ajuns aici în speranţa că voi putea continua, măcar gastronomic, senzaţiile vacanţei spaniole abia încheiate.
Louisenhof 2 : Barbu Văcărescu 73, 0762571804.
Die Deutsche Kneipe : Stockholm 9, 0722284560.
Nemțește!
Azi este 3 octombrie și cum nu sunt în Munchen, la Oktoberfest și aș vrea să onorez, cumva, ziua națională a Germaniei, vă propun să mâncați în oraș, dar să mâncați câte ceva din bucătăria nemțească.
Blanduziei
Ce faci dacă ai poftă, asortată cu destulă foame, de o ciorbă și ești eșuat la marginea centrului vechi, dar ai, pe deasupra, și o sfîșietoare lene care te cam ...
Home. Bar & Restaurant
Unul dintre puținele localuri care oferă o priveliște onorabilă, Home este și unul dintre puținele în care muzica nu te asurzește și în care nu stă nimeni (în mod evident) cu ochii pe tine.
S-a deschis Mica Elveţie în Centrul Istoric al Bucureştiului
Restaurantul Mica Elveţie şi-a deschis noua locaţie din Centrul Istoric, pe strada Franceză nr. 60, la parterul hotelului Europa Royale Hotel.
Biker’s Club
Nu trebuie să fii motociclist pentru a te hrăni ca un motociclist. Aceasta a fost ipoteza de la care am pornit atunci când, sfioşi, ne-am oprit în faţa barului de pe DN1.