Localuri
Băcănie à la française
Băcănia Coco s-a lansat pe 23 august, anul acesta. Numele de Coco a venit cât se poate de natural şi s-a pliat perfect pe dorinţa proprietarilor de a crea un proiect cu faţă umană.
La Tienda, casa del jamon
La Tienda este singurul magazin specializat în jamon și alte specialități spaniole din București.
Restaurante de hotel: Residence
În București sînt trei. Care mai de care mai frumos, mai arătos și mai ofertant. Le putem spune, generic, boutique-hotel.
Casa Capșa, tradiţie de Bucureşti
Totul e greu la Capșa și nu (doar) în înțelesul metrologic al cuvântului. Trecutul domină, mobilierul e clasic, culoarea dominantă e roșu Bordeaux, e mult lemn, sunt candelabre, farfuriile au antet.
Cârciuma lunii: Gedo
Altă poveste e cu Gedo. Proprietarul este un domn din Sudan, al cărui nume nu îl știu, dar care este foarte amabil și care, deseori, vă servește cu bucatele gătite la dumnealui în cârciumă.
Terasa Muzeului Antipa
Antipa Cafe e mare, are scaune (normale și înalte), canapele (cred c-am văzut și un balansoar) și mese neînghesuite, cu pânze albe, care pe arșiță pot fi foarte folositoare.
Terasa OAR
OAR sunt inițialele pe care eu le-am descoperit (mai bine) cam acum un an, împreună cu prietenii.
Restaurant oriental: Ali Baba
Traversez pasajul Muncii (oribil cuvânt) și ajung în dreptul restaurantului Ali Baba.
Restaurant libanez: Grenadine
Tot de pe aceleași meleaguri culinare ca si Ali Baba este şi Grenadine, restaurantul cu specific libanezo-internațional de pe lângă fostul magazin Eva.
Wine Bar: „O mie de chipuri”
Trei niveluri, parter, un mic etaj, mai corect ar fi un mic balcon interior și subsolul, cu, măcar, un perete tapetat cu sticle de vin așezate pe orizontală. „O mie de chipuri” e ceea ce numim formal, wine bar.