Localuri
Prin cartier: Trattoria Perche No
Am descoperit o trattoria în zona Piaţa Muncii. „De ce nu?”, am zis. Mese pline, clienţi de-ai casei, clienţi din alte ţări, bucătărie „de la bunica” combinată cu cea italienească.
Vânătoru' și veganu'
Contrariile se atrag, spune o vorbă. Am vrut să verific (in)validitatea acestui clişeu, zgândărit şi de tema acestei ediții. Carne, vânat, sosuri, pipă, grătar, sau salate, roşii, sucuri foarte naturale, totul fără foc? Alegerea vă aparţine.
1001 nopţi - gastronomie orientală
E-n centru, dar nu în sufocanta zonă veche, e nou apărut, are bucătar sirian (am auzit) şi, deşi această arie culinară e foarte bine reprezentată în Bucureşti, nu strică încă un loc la îndemână cu falafel şi celelalte.
Restaurant cu specific indian în Centrul Vechi: Musafir
Lângă și deasupra „Atelierului mecanic”, așa este așezat acest nou-venit în geografia gastronomică a Bucureștiului, vechi și nou.
Restaurantul Tortuga - specific grecesc
Bucătăria grecească nu e foarte bine reprezentată în Bucureşti, încă. Acest restaurant cu specific, deschis recent la parterul unui imobil în zona străzilor Traian şi Moşilor, a pornit bine. Iată de ce.
Delicii şi vicii la Zahana Zexe, Nicoreşti şi Lacrimi şi sfinţi
Vă propun să comandaţi, dacă găsiţi aşa ceva în meniu, organe. Şi nu „ficăţei de pui”, cum găsiţi în toate ospătăriile patriei. Nici măcar rinichi, creier, sau altele din zona nordică a trunchiului animalului.
Terasa Shogun
Dacă locuiți în cartierul de vest al Bucureștiului, puteți încerca să vă relaxați la terasele de pe bulevard. Una dintre acestea este Shogun, așezată la umbră de pini, ce s-a deschis odată cu venirea primăverii.
Cafeneaua Actorilor
Nu mai știu de câte ori am trecut prin localul-marsupiu al Teatrului Național. Am petrecut și o noapte între ani aici, zile de naștere sau reuniuni cu colegi și prieteni.
Restaurante pescăreşti: Pescarul
Ah, o nouă săptămînă începe. Cîte așteptări, cîte speranțe, cîte dorințe, cîtă alergătură, cîte pauze de masă &de țigară, cîtă rutină altfel spus. Toată lumea așteaptă binecuvîntata oră de prînz, cînd mergem (sau stăm) să mîncăm.
Crud şi negătit
Parafrazarea titlului cărții semnate de Claude Lévi-Strauss, celebrul antropolog francez, e un mic artificiu.