Prăjituri de casă de la cofetăria Dorobanţi 140
Un boutique mic-mic şi la fel de cochet ca bucătăria unei prinţese pasionate de prăjituri de casă. Deşi are un iz uşor française, în galantare sunt preparate de toate naţionalităţile.
Şi, chiar dacă la toate munceşte cu suflet, recunoaşte cu vinovăţie că preferata ei e prăjitura cu miere. În timp ce vorbeşte cu mine, în cuptor se coc prăjiturile pentru a doua zi.
Încăperea este inundată de parfum de aluat îmbibat cu vanilie şi rom, coajă de lămâie şi nuci. Exact aşa cum, pe vremuri, mirosea acasă de sărbători.
Ştiam atunci că vor apărea, la masa de Crăciun, platouri întregi cu Doboş şi Polar, prăjitura cu nucă şi glazură din bezea, Albă ca Zăpada (cu cremă din lapte şi lămâie), Carpaţi cu caramel şi cacao şi delicioasa prăjitură cu miere din foi de miere caramelizată, lapte, lămâie şi gem de prune.
La Dorobanţi 140 mai găsiţi şi checuri, nuci, cornuleţe şi sărăţele. Dar şi torturi de casă. Pe care, dacă nu vă deranjează o minciună mică, le puteţi prezenta drept făcute de voi. Şi asta pentru că sunt la fel de delicioase şi de imperfect arătoase precum acelea pe care vi le făcea mama la aniversările anilor grădiniţei.
Prăjituri de casă, Dorobanți 140
0723.500.025;
www.dorobanti140.ro