Nou deschis: Roland Cafe
Luni seara. Ninsoare de poveste. Zăpadă până la genunchi pe străduţele bucureştene şi peste genunchi pe trotuare.
Ora 9 seara. La Piaţa Operei, pustiu. Doar vreo două maşini rătăcite la semafor şi noi, căutând un loc cald în care să ne dezmorţim obrajii îngheţaţi. De afară se vedea o cafenea cu doar câteva mese de lemn, o lumină difuză şi oameni râzând. Plăcut şi înăuntru. Cald, mult lemn (mobilierul, lambriul, barul, totul este din lemn închis la culoare), intim la prima vedere.
Muzica nu era chiar pe gustul nostru (nici la ritm, nici la volum). Am fi ascultat ceva mai „french” sau măcar mai în surdină, dar ne-am consolat la gândul că poate hiturile momentului la maxim sunt doar o meteahnă de moment. În fine. Înfriguraţi fiind, am cerut, fără să cercetăm meniul, un vin fiert. Nu aveau. Au promis că cedează cererii masive şi vor avea de mâine, negreşit. Chelnerul foarte amabil s-a oferit chiar să ne fiarbă un vin oarecare din meniu, dar fără condimente... Am ales un irish coffee în schimb. Fierbinte, cremos, tare. Numai bun.
Am aflat că localul este deschis de trei luni, că încă nu are site şi că data viitoare ar fi bine să încercăm şi ceva de mâncare, de vreme ce bucătăria este deschisă şi ne trimite numai miresme îmbietoare. De ce să mergeţi la Roland? Pentru că este una dintre puţinele cafenele din zonă, pentru că acum au şi vin fiert (dacă se ţin de promisiune) şi, cel mai important, pentru că e cald. Dacă dau şi muzica mai încet, sigur ne întoarcem.
Roland Cafe, Dr. Lister 1, 031.437.82.64; www.caferoland.ro