Drink test: Old Havana - Havana Club
Trecem oceanul în vioaia Cuba, unde romul e la mare preţ şi căutare, zic cunoscătorii.
Eu, unul, nu-s tocmai prieten cu băutura asta, dar vremea asta arzătoare cheamă, negreşit, un refreşizant pahar cu mojito. Da, uneori, şi mie îmi face cu ochiul. Acum, nu. Suntem pe Lipscani, la Old Havana, unde ultima dată am fost, dacă nu greşesc, la închiderea (sau deschiderea...) festivalului de film B-Est, adică prin martie anul acesta. Etajul e colorat, cu mult verde, roşu, cu scaune înalte, cu câteva separeuri, cu atmosferă potrivită pentru cei care nu caută o oază de linişte. Dacă nu vă prieşte interiorul, atunci puteţi sta liniştiţi şi privi la forfota acestei vechi străzi. Barul e suficient, barmanii nu stau locului, găsiţi de toate, dar eu venisem cu un scop precis: cocktail pe bază de Havana.
Old Havana, Lipscani 37, la etaj, 021.311.38.36
Și asta mi-a oferit domnul Ionuţ Laszlo, barmanul inventiv care a adunat destule ingrediente pentru o băutură care să mă convingă şi pe care, de ce nu, să o introducă, alături de celelalte preferinţe ale clienţilor, „Bătrânei Havane”.
Aşadar, avem Havana Club de 3 ani, vodcă Absolut, gheaţă, lichior de pepene roşu, un cub de pepene galben, sirop de raspberry, suc de lămâie proaspăt stoarsă, lime, gheaţă şi... un blender. Este un cocktail destul de elaborat, pentru care se amestecă, separat, ingredientele verzi şi cele roşii, după care se toarnă într-un pahar de margarita presărat pe margine cu un fir de zahăr. Întâi intră amestecul roşu, apoi cel verde şi se ornează cu mica felie de pepene galben. Culorile se amestecă, roşul începe să fie invadat de verde, dar nu se dă bătut, pe margine vedem dâre combinate, nu avem un învingător clar, dar gustul este promiţător. Veţi simţi, pentru început, aroma pepenelui roşu, apoi vine şi zmeura, dar e doar un soi de amăgire. Romul e prezent, îl simţiţi din ce în ce mai bine, iar combinaţia asta de fructe îl subliniază, dar îl şi temperează. Cel mai bine ar fi ca, după prima înghiţitură, să amestecaţi atent tot conţinutul, pentru că astfel veţi obţine un gust rotund. Dacă sunteţi curioşi, atunci cereţi Havana Daiquiri. ¡Chin chin!
- Bucureşti Barmaniada 2012 – Etapa de bere şi vin, pe 9 octombrie
- Bucureşti Concert Goran Bregovic la Sala Palatului pe 27 Octombrie
- Bucureşti Tribut Pink Floyd cu Speak Floyd la Hard Rock Cafe pe 25 Octombrie
- Bucureşti Concert Delia la Hard Rock Cafe pe 24 Octombrie
- Bucureşti CONCERT CARITABIL SUSTINUT DE JAN AKKERMAN CU OCAZIA GALEI CORNELIU COPOSU, EDITIA A IV-A, 2019
- CarteFestivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi 2017: Svetlana Aleksievici, Gao Xingjian și autorul seriei de romane „Dexter”, între invitați
- FilmDokStation Music Documentary Film Festival 2017: De la „American Valhalla” la „David Bowie: The Last Five Years”
- FilmCâștigătorii Bucharest International Dance Film Festival 2017
- ŞtiriChef Fabrice Giraud, deținător al unei stele Michelin, invitat special al Fête de la Gastronomie 2017
- FilmBucharest International Dance Film Festival a debutat cu drama biografică „La Danseuse”. 27 de scurtmetraje, în competiție
- Film”Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar într-o limbă străină
- OraşItalian Wine and Food Day, la București
- OraşA început Festivalul Italian de la București. Ce aduce nou ediția 2017?