Drink test: Embassy - Beefeater
Prima oprire este la... ambasadă.
Eh, nu chiar aşa oficială, ci aşezământul din Piaţa Lahovari, cu o terasă mare şi încăpătoare, cu canapele pe margine, cu mese şi scaune pe mijlocul curţii, să-i zicem, şi cu un bar promiţător, bine utilat şi dotat cu barmani pricepuţi. Am mai observat şi un perete pe care era un ecran (probabil pentru cei care sunt Euro-dependenţi) şi că, la ora destul de la început de zi, erau clienţi care nu doar flecăreau, ci mai şi moşmondeau ceva prin farfuriile pline şi colorate cu tot felul de... feluri. Cred că obişnuiţii locului ştiu (dar vreau să bifez totul) despre interior, şi el încăpător, cu nivel, unde în sezonul îmblănit locurile libere nu-s prea lesne de găsit (rima e o întâmplare, ignoraţi-o). Gândesc că mai sunt oameni necăjiţi în târguşorul nostru de vreme ce ambasadele (cel puţin aceasta) mai sunt luate cu elan&asalt... Să revenim la ale noastre, care acum şi aici au un binemeritat şi respectat nume: Beefeater!
The Embassy, Piaţa Lahovari 8, 0733.500.300; www.embassy-club.ro
Domnul Mihai Militaru, un cunoscut barman, despre care am aflat că este şi trainer într-ale meşteşugului (îmi plac cuvintele astea...) mi-a propus un cocktail pe care l-a compus pe loc, cu ce a găsit pe rafturi. Important era să aibă acel gin.
Și iată ce am primit: gheaţă pisată, vermut, grenadine, măsline verzi pentru decor (cam 3-4 pe o scobitoare), coajă de lămâie curăţată subţire (tot pentru decor) şi, of course, Beefeater. Nu vă dau cantităţile exacte, vă spun doar că recipientul era clasicul pahar de martini. Prepararea ar fi cam aşa: paharul se glasează, după care amestecul de licori se toarnă (după ce au fost agitate în shaker) printr-o strecurătoare. Se adaugă ornamentul, şi băutura este servită. Culoarea este un roşu plăcut, blând, „pătat” de verdele şi galbenul măslinelor şi cojii de lămâie. E rece, e răcoros, decent ca tărie şi intensitate, cu gustul ginului care nu subjugă toată gura, astfel că mai puteţi cere, măcar, un pahar de EmBassy & London. Acesta e numele noului venit şi vă invit să cereţi această combinaţie domnului Mihai Militaru. Clink!
- Bucureşti Barmaniada 2012 – Etapa de bere şi vin, pe 9 octombrie
- Bucureşti Concert Goran Bregovic la Sala Palatului pe 27 Octombrie
- Bucureşti Tribut Pink Floyd cu Speak Floyd la Hard Rock Cafe pe 25 Octombrie
- Bucureşti Concert Delia la Hard Rock Cafe pe 24 Octombrie
- Bucureşti CONCERT CARITABIL SUSTINUT DE JAN AKKERMAN CU OCAZIA GALEI CORNELIU COPOSU, EDITIA A IV-A, 2019
- CarteFestivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi 2017: Svetlana Aleksievici, Gao Xingjian și autorul seriei de romane „Dexter”, între invitați
- FilmDokStation Music Documentary Film Festival 2017: De la „American Valhalla” la „David Bowie: The Last Five Years”
- FilmCâștigătorii Bucharest International Dance Film Festival 2017
- ŞtiriChef Fabrice Giraud, deținător al unei stele Michelin, invitat special al Fête de la Gastronomie 2017
- FilmBucharest International Dance Film Festival a debutat cu drama biografică „La Danseuse”. 27 de scurtmetraje, în competiție
- Film”Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar într-o limbă străină
- OraşItalian Wine and Food Day, la București
- OraşA început Festivalul Italian de la București. Ce aduce nou ediția 2017?