Invitatul lunii
Cinemaul gourmet
Cel mai straniu lucru este că, de fapt, în Romania filmul nu este receptat ca act artistic, ci mult mai degrabă ca „divertis-act”. Cinemaul este acceptat ca artă de un număr foarte mic de oameni, numiți în general cinefili.
Dreptate pentru Sfântul Nicolae
Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, în prag de sărbători, am alte gânduri. Mă gândesc, de pildă, că aş înfiinţa o Ligă sau un ONG care să apere drepturile celui mai nedreptăţit Cuvios din toată ortodoxia – Sfântul Nicolae.
Ce declanșează scânteia interesului pentru o cauză socială?
Am stat de vorbă cu directori și manageri de resurse umane care ar vrea să încurajeze voluntariatul în rândul angajaților lor, dar nu știu cum să facă asta într-un mod eficient.
Poezia infinită a Japoniei
Când se apropie de ei un fluture, japonezii spun că el este de fapt sufletul unui samurai. Rare sunt culturile care să acumuleze atâta poezie în tradiţia, dar şi în gesturile cotidiene.
Bucureștiul nu crede-n lacrimi!
Săru’ mâna! Mă numesc George şi n-am mai stat acasă o săptămână încheiată de câţiva ani buni! De când, în fiecare weekend, ca dj pun muzică prin toate ungherele acestei ţări, şi mulţumesc lui Dumnezeu, şi prin afara ei!
bătând ca descreieratul din inimă
Toţi îmi spun dan. şi eu: dan. dan, trebuie să ai grijă. locuiesc la bistritz, deasupra mării, la doi ani lumină de ceva foarte, foarte fragil.
În poncho prin Bucureşti
Am traversat pentru prima oară în 19 noiembrie 1975 granița României la Curtici; era aproximativ ora unu și douăzeci de minute.
Oraşul din inimă
Calca apăsat, pe caldarâmul Străzii Nemţeşti. Mirosul înţepător de piele proaspăt tăbăcită se amesteca, în adierea caldă de mai, cu mirosul de chiftele turceşti de oaie şi viţel.
Hangiul mamă
Pe o stradă din centrul Vienei se află unul dintre multele restaurante excelente şi discrete, şarmant-morbide, vechi de aproape un secol şi nerenovate de decenii..