Nr.6Martie 2012 În alb și negru. Negru pe alb
Evenimentul luniiFestivaluri de film la Bucureşti: NexT
Festivalul Internațional de Film NexT (ediția a 6-a) are loc între 28 martie și 1 aprilie la Scala și Studio. Seminariile dedicate regiei, sound-designului și distribuției de film se ţin la cafeneaua Cărturești Verona.
RestauranteRestaurante româneşti: Lacrimi şi sfinţi
Una dintre primele reacţii (chiar în redacţie...) pe care le-am auzit după ce poetul Mircea Dinescu şi-a deschis restaurantul în zona Centrului Vechi al Bucureştiului era de uşoară mirare la aflarea denumirii.
Evenimentul luniiFestivaluri de film la Bucureşti: B-EST
Cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, destinat exclusiv lungmetrajelor, are loc în perioada 19-25 martie la Cinema Studio, NCRR și Sala Elvira Popescu.
TurismBerlinez pentru o săptămână
Filme, restaurante, baruri în care fumatul este permis, est, vest, bucăți din zid și „topografii ale terorii”, „Trabi safari” și Checkpoint Charlie, bulevarde largi și ...
Evenimentul luniiFestivaluri de film la Bucureşti: One World Romania
Cea de-a cincea ediție a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului, One World Romania, are loc între 13 și 18 martie la Cinemateca Eforie, Union, Corso și NCRR.
TurismDomeniul Greaca (fost Domeniul Seniorilor)
La aproximativ 45 de km de Bucureşti, cum mergeţi spre graniţa cu bulgarii, se află satul Greaca.
Health & BeautyWellness Cuisine
Un alt restaurant din Bucureşti, de data asta mai vechi, se laudă că ne hrăneşte cu mâncare gustoasă şi sănătoasă. De mult timp voiam să ajung la Wellness Cuisine.
Health & BeautyMontignac Bistro
Am ţinut mai multe diete în ultimii ani. În afară de evidentele frustrări culinare, de fiecare dată întâmpinam aceeaşi problemă.
EditorialeOri e albă, ori e neagră?
Obişnuiam să repet asta ca pe un tic verbal. Nu de alta, dar cele două variante mi s-au părut mereu perfecte. Şi oricare ar fi fost răspunsul, cu siguranţă era... absolut. Iar combinate, nu mai lăsau loc de nimic.
ShoppingCum se îngrijeşte un pantof
Talpa este elementul consumabil. Ea ajunge să se tocească şi necesită înlocuire, spune Mircea Cioponea, Claymoor. Având în vedere că la pantofii „adevăraţi” talpa este cusută, înlocuirea cu una nouă este un proces facil.
CluburiAgeless Club
o scenă pentru trupele mai vechi sau mai tinere se anunță a fi acest club. Dar să nu începem cronica tocmai cu concluziile!
FeaturesVânătorul de flăcări
A căzut prin acoperiş, s-a curentat şi a inhalat de nenumărate ori fum. În patru ani de când se luptă cu focurile, Florin „Pompierul“ Chirea a participat la stingerea celor mai mari incendii din Bucureşti.
Invitatul luniiÎn poncho prin Bucureşti
Am traversat pentru prima oară în 19 noiembrie 1975 granița României la Curtici; era aproximativ ora unu și douăzeci de minute.
RestauranteWine corner - Vin (și eu, vin și ei)
Pe lângă faptul că-i doldora de vinuri (plus niscai single malt-uri şi ceva coniac, dar să nu anticipăm), că-i poziţionat strategic şi comod în Piaţa Amzei (mai posedă un frate în magazinul Cocor, dar să nu divagăm) şi că ...
RestaurantePrin lume - Maharaja Indisches Spezialitäten
Cum revista noastră devine „nationwide” și cum nu am nimic proaspăt gustat, și remarcabil, din spațiul carpato-danubiano-pontic (minus București), vă invit să faceți o escală la Berlin, pe strada mai sus notată și să comandați tot ce vreți din meniu.
CafeneleNou deschis: Roland Cafe
Luni seara. Ninsoare de poveste. Zăpadă până la genunchi pe străduţele bucureştene şi peste genunchi pe trotuare.
RestauranteRestaurant rusesc: Tchaikovsky
Aşezat pe una dintre străzile care dau spre podul de la fosta Operetă, acest restaurant e plăcut, elegant, dar nu greoi, chiar dacă din tavanul încăperii de la parter atârnă un candelabru măricel.