[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.6Martie 2012 În alb și negru. Negru pe alb

FilmFuria Titanilor - Cronică de film

Am ieșit de la vizionarea (IMAX, destul de-n regulă) și, de atunci, mă tot întreb ce aș putea scrie despre acest nou episod din legendele Olimpului...Hollywood-ian?

Muzică clasică„Vă place Bach?”

Violoncelistul Răzvan Suma își încheie la București turneul național „Vă place Bach?”

OraşClasic. De pus în ramă

„Noua fotografie” se întoarce la vechile tehnici. Şi nu vorbim doar despre tonuri de negru şi alb. Ştefan Dinu, iniţiatorul proiectului Allkimik, ar putea vorbi ore în şir despre ambrotipie sau printuri tratate chimic.

MuzicăBluesul la români

Sudist, dar îl ştim şi noi. Bluesul, aşa cum a fost transmis din generaţii, peste mări şi ţări, şi-a făcut loc pe scena românească de câteva decenii. Un bun importat, căruia artiştii autohtoni i-au păstrat, dacă nu forma originală, cu siguranţă fondul.

FilmArtistul, emoţia şi americanii

Independent de faptul că The Artist a luat Globuri de Aur și că, probabil, va fi premiat și cu Oscaruri, filmul este deopotrivă spectacol cinematografic elegant și zglobiu și un moment de reconsiderare a emoției din poveștile filmice.

TeatruMihai Mălaimare sau arta pură a actorului

Vă amintiţi ce mult ne amuzam în copilărie când prindeam la televizor vreun moment de pantomimă? Dacă îmi spuneţi că nu vă plăceau mimii şi nici gagurile din filmele mute, nu vă cred.

DansDansul ca ADN, între alb şi negru

Sandra Mavhima este autoarea scurtmetrajului Collective Identity. O româncă-africană 100% care, prin dans, a pornit în căutarea identităţii.

CarteTipar la o culoare

Nu e un secret, în lumea editurilor: tiparul monocrom e cel mai ieftin. Când vine vorba despre cărți ilustrate, însă, opțiunea pentru alb și negru nu mai reprezintă neapărat o modalitate de reducere a costurilor, ci o declarație de principiu.

ArtăDNA: Dust Narrative Analysis

Cu Nicolae Comănescu am început discuția de la praful și pulberea folosite de el pentru pictură și am ajuns la metafizica prafului, la politica și esența lui culturală. Iar, la final, o recomandare inedită de lectură.

RestauranteCrud şi negătit

Parafrazarea titlului cărții semnate de Claude Lévi-Strauss, celebrul antropolog francez, e un mic artificiu.

ShoppingBespoke. Personalizat, unicat, lucrat manual

Primul magazin Maftei s-a deschis acum 16 ani, în Viena. Între timp, s-a extins şi în Germania cu 6 reprezentanţe şi, de aproape 3 ani, se află şi în România.

ŞtiriTurda cu pizza şi sare

Când am ajuns în oraşul de pe Arieş, se înnoptase deja.

Expat Corner„Cultura ar trebui să fie în miezul politicii. Ar ajuta enorm”

E. S. Henri Paul este un diplomat „atipic”. Bucureştiul a fost prima sa destinație diplomatică. Tot la Bucureşti l-am întâlnit la finalul mandatului de Ambasador.

Cluburi(P) Energiea Pub provoked by Grolsch - stabiliment de experiment urban

Povestea fostei tipografii “Energiea” din strada Brezoianu nr. 4 prinde din nou viaţă sub forma primului pub tematic Grolsch.

Kids CornerKids Corner - Poveşti din colaje

În luna martie, Studio Creativ şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană au pus la cale ateliere avangardiste pentru cei mici (6-13 ani).

OraşBucureştiul în cărţi

Ce parte iubim mai mult şi mai mult din Bucureşti? Străzile, oamenii, influenţele, tradiţia? Istoricii şi partizanii oraşului s-au exprimat şi au adunat, în scris, câteva amintiri despre oraş. Pe care vi le recomandăm.

OraşPremiile Radio România Cultural

Cele mai valoroase crea.ii culturale ale anului 2011 sunt rasplatite în 19 martie 2012 în cadrul galei a XII-a.

OraşMini-reportaj: Cronică la „Mărțișor”

Lângă Piața Sudului este un Muzeu Memorial. Ca să intrați, bateți în toaca din fier. Tudor Arghezi și familia sa au trăit în lunca de la „Mărțișor” cei mai frumoși ani.

EditorialeBucureşti, oraş (între)deschis

Încep cu concluzia: Bucureştiul, ca oraş turistic, nu apare pe un loc cât de cât onorabil, într-un ghid de călătorii. O spun iar, în prag de primăvară, şi o voi şi demonstra.

TeatruAnul Caragiale: Evenimente la TNB

La TNB, manifestările legate de Anul Caragiale au debutat în luna februarie cu reluarea unui spectacol de succes din repertoriul teatrului: O noapte furtunoasă, în regia lui Felix Alexa.