Igor Mocanu
Publicist, traducător, curator, editor secțiunea Artă la revista BeWhere! A publicat articole de opinie și critică în diverse reviste și ziare precum CriticAtac, Observator cultural, Accent cultural, Art Ploshadka, Arta ș.a.
Silvan. Portretistul
Cum s-a mai spus în repetate rânduri, cultura română contemporană, dacă vrea să existe, are nevoie să pătrundă într-o nouă eră a cercetării și recuperării.
RE:MADE
De câteva decenii bune deja, ni se tot repetă că a sosit sfârşitul spectacolului, sfârşitul consumului, sfârşitul mediilor, sfârşitul sfârşiturilor, şi că trăim într-o ...
Ofensiva ceramicii contemporane
Cum să spun, era şi timpul. Era timpul ca Cenuşăreasa artelor vizuale să scoată capul din nisip şi să-şi ceară dreptul (pentru a câta oară?) la un statut aproape paradigmatic.
Noaptea albă a Galeriilor
Între 25 şi 26 mai, arta contemporană autohtonă face o noapte albă, noaptea galeriilor.
„Occupy Affect!”. Interviu cu Irina Gheorghe şi Alina Popa
Feminizată, blamată, subestimată, melodrama proiectează asupra feminităţii o aură precară, pasivă, subumană.
Un regard d’anthropologue sur le Bucarest des années ‘70 et d’aujourd’hui
Après de nombreux bruits qui courent déjà depuis quelques années, voilà en fin de compte la parution de l’édition complète de la traduction en roumain du livre "L’invention du peuple: chroniques de Roumanie"
Bucureștiul din ‘70 și cel de azi prin ochii unui antropolog
După mai multe zvonuri răspândite încă de acum câțiva ani, a apărut ediția completă a traducerii românești a cărții lui Claude Karnoouh, "Inventarea poporului-națiune. Cronici din România și Europa Orientală 1973-2007".
BB5 încearcă să locuiască Bucureștiul
Titrată în Forbes, recomandată în Artforum și FlashArt și anunțată de revistele Lufthansa, Bucharest Biennale 5 își deschide ușile pe 24 mai. Tema de anul acesta: Tactici pentru aici și acum. Curatoare: Anne Barlow.
Abilitatea esemplastică a imaginaţiei
Sigur da, Dan Raul Pintea este un formal incurabil, iar lucrările recente, expuse zilele acestea la Anca Poteraşu Gallery o dovedesc din plin.
Transgresiuni. Ofensele artei
Încă mai găsiţi în librării traducerea românească a cărţii avocatului şi profesorului britanic Anthony Julius, Transgresiuni.