Gourmet: be nat.
La be nat. am ajuns într-un mijloc de săptămână canicular, pe la prânz. Este unul dintre puţinele locuri din Bucureşti în care se mănâncă sănătos şi gustos.
Încă de la intrare m-au lovit mireasma de salată proaspătă şi briza aerului condiţionat. Apoi am văzut ghivecele cu grâu încolţit de pe pereţi şi m-au convins. Am comandat un suc de mere şi morcovi, un piept de curcan cu sos gorgonzola şi orez basmati şi, pentru continuitate, o prăjitură de morcov cu nucă şi brânză. Toate trei au venit rapid, fierbinţi sau reci, după caz. Toate gustoase. Locul există în Piaţa Victoriei deja de mai bine de un an. Mă întreb de ce nu l-am testat până acum.
Fac puţin research şi aflu că îşi iau ingredientele de la furnizori locali, că, deoarece nu pun conservanţi în mâncare, aceasta nu rămâne proaspătă mai mult de o zi, că totul se poate lua şi to go şi că, în curând, pe lângă cele două restaurante deja existente, va mai fi inaugurat încă unul în Centrul Vechi. Iar planul este să se extindă în toată ţara. În mod cert be nat. va avea parte de mai multe vizite din partea mea. Trebuie să încerc şi salata de spanac cu brânză de capră, sushi-ul, lintea aromată cu mix de legume parfumat cu portocală şi lămâie şi macarons-urile cu şofran. Pentru amatori, fac şi livrări, de luni până vineri, între orele 11:00 şi 15:00.
be nat., Nicolae Titulescu 4-8, 031.437.96.01; www.benat.ro