Florin Barbu
A colaborat cu publicațiile TimeOut București, Dilema veche, Dilemateca, Observatorul Cultural și, din octombrie 2011, este Editor Localuri al revistei BeWhere!.
La Tienda, casa del jamon
La Tienda este singurul magazin specializat în jamon și alte specialități spaniole din București.
Casa Capșa, tradiţie de Bucureşti
Totul e greu la Capșa și nu (doar) în înțelesul metrologic al cuvântului. Trecutul domină, mobilierul e clasic, culoarea dominantă e roșu Bordeaux, e mult lemn, sunt candelabre, farfuriile au antet.
Cârciuma lunii: Gedo
Altă poveste e cu Gedo. Proprietarul este un domn din Sudan, al cărui nume nu îl știu, dar care este foarte amabil și care, deseori, vă servește cu bucatele gătite la dumnealui în cârciumă.
Restaurant oriental: Ali Baba
Traversez pasajul Muncii (oribil cuvânt) și ajung în dreptul restaurantului Ali Baba.
Restaurant libanez: Grenadine
Tot de pe aceleași meleaguri culinare ca si Ali Baba este şi Grenadine, restaurantul cu specific libanezo-internațional de pe lângă fostul magazin Eva.
Wine Bar: „O mie de chipuri”
Trei niveluri, parter, un mic etaj, mai corect ar fi un mic balcon interior și subsolul, cu, măcar, un perete tapetat cu sticle de vin așezate pe orizontală. „O mie de chipuri” e ceea ce numim formal, wine bar.
A naibii dragoste - cronică de film
Steve Carell nu e actorul meu favorit. Cred că e un epigonaș al lui Jim Carrey. Julianne Morre este una dintre actrițele care nu dau greș în niciun rol, cel puțin așa îmi amintesc.