Florin Barbu
A colaborat cu publicațiile TimeOut București, Dilema veche, Dilemateca, Observatorul Cultural și, din octombrie 2011, este Editor Localuri al revistei BeWhere!.
Pentru Leo
Şi Leo şi Gabi Masaci şi eu auzisem de savurosul refugiu culinar chinezesc, aşa că am făcut o mică excursie în acea zonă a... „Europei” prin toamna anului trecut.
Just Sushi. Take Away
Iniţial, îl găseaţi în piaţa Dorobanţi (nici acum nu-s lămurit de ce i se spune acelui loc totalmente indecent piaţă...), la câteva trepte sub nivelul trotuarului.
Tărâmul monştrilor (Blu-Ray)
Din păcate, minunăţia asta de film (cu un total nepotrivit nume românesc...) n-a fost văzută pe ecranele mari din România, pentru că niciun distribuitor n-a intrat/n-a vrut să intre în mintea copiilor, aşa cum o vede regizorul Spike Jonze.
Vorbitor - Documentar TV
E ultimul Radu Muntean şi e prima colaborare cu Alex Baciu ca regizor. Rezultatul este o vizită sau, mai bine spun, o escală în vieţile unor oameni izolaţi şi singuri pentru că, într-un anumit moment al vieţii, i-a părăsit raţiunea, sau răbdarea, sau mila
Motanul încălţat - Cronică de film
V-aţi uitat atent la afiş? De unde vine bătăiosul şi seducătorul motan? Din Shrek, of course. Mda, da’ parcă mai dinainte... Desperado, cumva?
Moneyball: Arta de a învinge - Cronică de film
„How can you not get romantic about baseball?” îl întreabă Billy Beane (Brad Pitt), la un moment dat, spre finalul filmului, pe Peter Brand (Jonah Hill).
Osteria Gioia
De câte ori treceam prin faţa ferestrei mari şi vedeam aproape tot ce mâncau oamenii, mă întrebam dacă merită efortul&stânjeneala să fiu servit şi să mănânc într-o... vitrină.
Mission accomplished! Mission accomplished!
Misiunea ta, Florin Barbu, dacă alegi să o accepţi, este să vezi toate cele patru filme ale seriei şi să scrii un cuvânt, două, pentru BeWhere! 4. Îţi poţi alege orice echipă doreşti şi trebuie să livrezi „pachetul” până pe 16 decembrie, altfel...
Tartelierul lui Ştefan
Românik produce anual câteva tone, bune, de grâu. La ce bun?, aş spune cinic şi cu gândul la produsul pe care plătim, de regulă, un leu.
Nou deschis: Cocktail molecular la Orange Concept Store
Am să fiu foarte scurt, pentru că voi dezvolta „reţetele” în next BeWhere!, unde, sper, să-l am invitat şi ghid pe domnul Tudor Alexandru, barmanul care ne-a făcut o demonstraţie de mixologie.