[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.4Ianuarie 2012 Extravaganțe

RestauranteOsteria Gioia

De câte ori treceam prin faţa ferestrei mari şi vedeam aproape tot ce mâncau oamenii, mă întrebam dacă merită efortul&stânjeneala să fiu servit şi să mănânc într-o... vitrină.

FeaturesMission accomplished! Mission accomplished!

Misiunea ta, Florin Barbu, dacă alegi să o accepţi, este să vezi toate cele patru filme ale seriei şi să scrii un cuvânt, două, pentru BeWhere! 4. Îţi poţi alege orice echipă doreşti şi trebuie să livrezi „pachetul” până pe 16 decembrie, altfel...

EditorialeNormalitatea ieşită din comun

Pentru a ilustra tema acestei ediții am gândit o copertă specială. Și nu vorbim despre culori speciale și lacuri selective cerute la tipar, așa cum se obișnuiește în proiectele de marke­ting.

FilmPe marginea unor povești extraordinare

Documentarele regizorului Claudiu Mitcu descoperă personaje marginale în povești excepționale, așa cum se întâmplă și în ultimul său film, Noi doi, primul film românesc despre o relație homosexuală.

MuzicăCe n-a văzut Micul Paris

Extravaganţi în Bucureşti, dar şi pe alte scene ale lumii, câţiva artişti străini ne-au împărtăşit din reţeta lor secretă.

TeatruPurcărete. Un regizor cât Faust

Cunosc oameni care au venit special în România pentru a vedea Faust montat de Silviu Purcărete, la Sibiu. Ştiu pe mulţi care l-au tot văzut şi revăzut.

Carte„poetul să aibă părul ondulat şi lunguţ”

Ce e mai extravagant? Anonimatul lui iv cel naiv, „tipul fictiv” care ne-a făcut pe toţi un pic poeţi, ori curajul Editurii Vellant de a publica un debutant în condiţii grafice demne de un laureat Nobel?

DansRăzvan Mazilu sau viaţa imită arta

A redefinit dansul contemporan. Aducându-l spre sine, l-a apropiat de public. Adică i-a adăugat teatralitate atât cât avea nevoie şi l-a condimentat cu ceva „glamour” de calitate.

ArtăAndrei Gamarţ: „Realitatea mea e un simulacru al acestei lumi”

O activitate creatoare prolifică, ce trădează un spirit care transgresează comunul, aproape bizar, dar nu mai puţin autentic. Într-un cuvânt – extravagant.

RestauranteTartelierul lui Ştefan

Românik produce anual câteva tone, bune, de grâu. La ce bun?, aş spune cinic şi cu gândul la produsul pe care plătim, de regulă, un leu.

BaruriNou deschis: Cocktail molecular la Orange Concept Store

Am să fiu foarte scurt, pentru că voi dezvolta „reţetele” în next BeWhere!, unde, sper, să-l am invitat şi ghid pe domnul Tudor Alexandru, barmanul care ne-a făcut o demonstraţie de mixologie.

OraşKera Caliţa, jupâneasa de la Jariştea

Este personajul inventat de jupâneasa de la Jariştea, Laura Nicolau. De 20 de ani scopul ei este să adune „obrazele simandicoase” ale Bucureştilor într-o locantă cu parfum de interbelic.